[露營拎] 淘寶露營裝備集中推介

1001 回覆
47 Like 8 Dislike
之前諗住買crosstop果隻 65L登山包,但依家發現佢下左架 ,有無巴打有其他好背囊建議?
之前諗住買crosstop果隻 65L登山包,但依家發現佢下左架 ,有無巴打有其他好背囊建議?

不嬲都osprey最穩陣
有冇巴打有gas放俾我,唔想再捱貴gas
Tg: kenny1551

貴好多

貴好多

千3蚊玩成世,何樂而不為
唔多關露營事,但有各位巴打冇太陽帽可以推介?諗著玩獨木舟但唔想曬死,thanks
北山狼睡袋 0度 夠唔夠暖?
北山狼睡袋 0度 夠唔夠暖?

睇你本身怕唔怕凍,同埋去邊到用

因為睡袋寫舒適溫度同極限溫度感覺差好遠,如果舒適溫度係7-10c,普通營地冬天係勉強ok,但如果講緊上山頭勁當風,例如大東,大帽,睡袋舒適溫度要起碼-5c

利申用緊黑冰G700,0度大東都好暖
想去鳳凰山睇日岀
求裝備 liat
下星期去大浪西5日, 諗食乜諗到頭痛

打邊爐

壽桃牌加罐頭

壽桃牌加罐頭

頭一日啲料都仲打到邊爐 之後應該都係罐頭 面包 意粉買醬 為主
希望唔會熱死

壽桃牌加罐頭

頭一日啲料都仲打到邊爐 之後應該都係罐頭 面包 意粉買醬 為主
希望唔會熱死

洗唔洗玩5日咁耐

壽桃牌加罐頭

希望唔會熱死

洗唔洗玩5日咁耐

5日真係好耐 .
啱啱係富良野露完,日本camp場幾正。

不過有啲蟲好惡,被佢咬完之後會出血,跟住又腫又痕。

壽桃牌加罐頭

希望唔會熱死

洗唔洗玩5日咁耐

5日真係好耐 .

d 櫈係個度租埋?

壽桃牌加罐頭

希望唔會熱死

洗唔洗玩5日咁耐

5日真係好耐 .

d 櫈係個度租埋?

全部gear自己帶過去,去果陣已經30kg

壽桃牌加罐頭

希望唔會熱死

洗唔洗玩5日咁耐

5日真係好耐 .

d 櫈係個度租埋?

爐頭果d過到關?
有無巴絲玩開單車露營?想係香港露營返兩三日,但啲鞍袋又怕唔夠大,啲裝備又要輕

壽桃牌加罐頭

希望唔會熱死

洗唔洗玩5日咁耐

5日真係好耐 .

d 櫈係個度租埋?

爐頭果d過到關?

去果程冇check, 返果程件行李扣起左 ,跟住個日本仔攞過爐黎聞,撻下有冇火,跟住就放行。

去3日已頭痛
中間仲要唔知做乜
http://zmnxbc.com/s/itKGh?tm=3ce01a

北山狼二人睡袋,有冇人買過?如何?
落水既防水袋有無好推介
落水既防水袋有無好推介

Exped cloudburst 25
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞