[露營拎] 淘寶露營裝備集中推介

1001 回覆
47 Like 8 Dislike
跪求 沖鋒褸 推介

Outdoor Research

arcteryx haglofs montbell columbia之類

有冇平D既選擇? 淘寶有冇咩岩用

因為唔係成日用 買牌子野好似唔係好等洗咁
跪求 沖鋒褸 推介

arcteryx haglofs montbell columbia之類

Mont-bell唔算貴,你上日本amazon 4、5百都有一件
咁多位巴打有無睡袋好介紹?
黎近會去working holiday 一年
想帶個睡袋去,買單人定雙人會好d?
感謝
感謝

去到先買
有無燒烤爐架推薦
同埋木碳/碳
去完露營,呢兩日真係超多人。試完淘寶張充氣墊,其實前後都試左幾款,包括蛋巢,自動同埋手動充氣,結論係無隻瞓得舒服 。而家諗緊買外國大牌嘢,睇下係咪會好d

巴打,要脱離cheap嘢苦海呀 sea to summit唔錯,或者klymit exped

想入手sea to summit自動充氣,我125磅,5cm厚唔知夠唔夠?見淘寶好多地方有賣,唔知會唔會有假貨。

睇R-value 做人,平常香港冬天r value 有3.0已經好夠暖。淘寶未必有假,但有機會係瑕疵品或者不適當貯存致貨物質素下降,不過買返有信譽舖頭 e.g. 千風户外店。同埋所謂自動充氣。。。我寧可信其無
感謝

去reecho睇
跪求 沖鋒褸 推介

淘寶都係算數啦,漏水嘅仆街 最平outdoor research 防水褸由1000至1400就有件,任你玩。崇日嘅mont bell
通常防水褸,睡袋,地蓆都唔建議淘啲cheap嘢。我都唔想大家夜晚瞓瞓下張地蓆漏氣 唔係話買左大牌子就可以一勞永逸,100巴仙確保冇問題。而係信心問題,同埋我都唔想自己人身安全放係啲cheap嘢身上。再者,識唔識保養係好重要 可能話會比較貴,但好多時都一分錢一分貨,buy one lazy long
大家入哂tg咁開個post黎為乜?
跪求 沖鋒褸 推介

Uniqlo
跪求 沖鋒褸 推介

Uniqlo

仲有我六年前買左件減價既timberland 6舊水,而家仲有著,平時又可以塞返入佢個樓袋,正正方方咁,當枕頭用
想買綠色regular呢張,睇落唔錯,唔知有冇伏。其實sea to summit 香港有冇舖有賣?
想買綠色regular呢張,睇落唔錯,唔知有冇伏。其實sea to summit 香港有冇舖有賣?

好多都有賣啦 eg overlander
Btw 睇落好似好舒服
大家入哂tg咁開個post黎為乜?

潮流興

利申無入過

Mimi 姐

Mimi 姐

巴打我想問下MIMI姐即係邊

Mimi 姐

新經緯户外用品店。。。。。。

Mimi 姐

香港買定淘寶平d?

Mimi 姐

香港買定淘寶平d?

淘寶平啲。。。。掛,我冇認真格過價

Mimi 姐

香港買定淘寶平d?

啱啱淘左吹氣墊黃色ul果款
香港標價899
新經緯好似標正價
熟客可能r 到折
我淘左86幾港紙連原裝air chair 套同風琴式充氣外袋
呢兩樣加埋應該過四舊
air chair 仲好似冇代理入

講返張墊
自充冇意思架
帶重成磅野就為慳幾啖氣?
又霸多d 位阻住哂
貪佢平過純充氣就不如直情買另一個牌子
klymit static 好多舖做到四百幾
捕到外國減價二百幾都有

想問有無闊身啲既單人墊?原本張充氣墊有啲窄,躺平雙手拍埋先剛剛好,有時訓訓下隻手掂地 有無闊得黎又輕?(唔要雙人size)
有冇巴打玩自由之魂?

Mimi 姐

香港買定淘寶平d?

啱啱淘左吹氣墊黃色ul果款
香港標價899
新經緯好似標正價
熟客可能r 到折
我淘左86幾港紙連原裝air chair 套同風琴式充氣外袋
呢兩樣加埋應該過四舊
air chair 仲好似冇代理入

講返張墊
自充冇意思架
帶重成磅野就為慳幾啖氣?
又霸多d 位阻住哂
貪佢平過純充氣就不如直情買另一個牌子
klymit static 好多舖做到四百幾
捕到外國減價二百幾都有

唔該巴打嘅資訊,我都係係淘寶買算。賣自充其實唔係想慳返啖氣,係個人唔係咁鍾意塊墊咁多凹凸位,平面瞓得舒服d, 雖然重左都冇計。上youtube 睇過人做比較,klymit唔係好掂,最舒服嘅係thermarest同sea to summit.
題外話,而家d露營舖賣嘢又貴過網購,有d貨又冇現貨,我已經去少左好多。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞