[露營拎] 淘寶露營裝備集中推介

1001 回覆
47 Like 8 Dislike
咁多位巴打 我想問下你地用開邊隻萬用刀?
喺邊度買?
另外淘寶嘅o唔ok架? 運到落香港?

唔好淘
一係買十字牌 如果唔係就買十字牌

唔洗買其他了

細個童軍開始粗
用到宜家2幾歲

十字牌無得輸

淘寶貨係平10倍,但好快d刀實哂好難monk出黎 ,十字啦,襟用d一條數

十字牌作為日常用真係無得輸,成本可能貴少少,3/4百左右,但可靠嘅嘢唔會平。鋼材好,組裝結實,俾用家感覺非常紮實。相反,其他小牌子嘅摺合萬用刀具,因為個廠冇咁強大嘅機器壓到啲工件咁結實,或者冇某啲工件、技術,所以岀嚟成品會feel到有鬆位,即刻冇哂信心

我把十字牌十幾年前鴨記買0保養而家都係較位有小小生銹同用耐左把刀鈍,剧木槐刀片而家用都重係好鋒利

各位巴打喺邊度買
香港專門店?

唔好淘

唔洗買其他了

細個童軍開始粗
用到宜家2幾歲

十字牌無得輸

淘寶貨係平10倍,但好快d刀實哂好難monk出黎 ,十字啦,襟用d一條數

十字牌作為日常用真係無得輸,成本可能貴少少,3/4百左右,但可靠嘅嘢唔會平。鋼材好,組裝結實,俾用家感覺非常紮實。相反,其他小牌子嘅摺合萬用刀具,因為個廠冇咁強大嘅機器壓到啲工件咁結實,或者冇某啲工件、技術,所以岀嚟成品會feel到有鬆位,即刻冇哂信心

我把十字牌十幾年前鴨記買0保養而家都係較位有小小生銹同用耐左把刀鈍,剧木槐刀片而家用都重係好鋒利

各位巴打喺邊度買
香港專門店?

毅成

唔好淘

唔洗買其他了

細個童軍開始粗
用到宜家2幾歲

十字牌無得輸

各位巴打喺邊度買
香港專門店?

露營舖都有㗎啦
跪求 沖鋒褸 推介

Outdoor Research
跪求 沖鋒褸 推介

Outdoor Research

arcteryx haglofs montbell columbia之類
有無D 3~4人豪華營介紹? 用緊個2人營唔係好夠2人用

https://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z0d.6639537.1997196601.126.k4MntY&id=546098868993

呢隻有無人用過?

無人用過?

自動型 無人用 重 唔實淨
除非一年去一兩次 就無所謂

ok, 非自動型可以諗? 牧高笛得唔得?

nh 4人 ,香港賣349
卜口

追完post發覺都幾多巴打推薦NH 請問呢套桌椅有無伏 咁多位有無其他更高性價比嘅介紹
卜口

追完post發覺都幾多巴打推薦NH 請問呢套桌椅有無伏 咁多位有無其他更高性價比嘅介紹

Btw 呢set細嘅都要129 大嘅179
想問有無單人營推介

卜口

櫈真係唔好坐, 枱ok
卜口

櫈真係唔好坐, 枱ok

枱無問題幾實淨
卜口

櫈真係唔好坐, 枱ok

枱無問題幾實淨

我有臺 同埋 大櫈
兩個都好滿意
卜口

櫈真係唔好坐, 枱ok

枱無問題幾實淨

我有臺 同埋 大櫈
兩個都好滿意

可以放爐係上面兼煮食?
卜口

櫈真係唔好坐, 枱ok

枱無問題幾實淨

我有臺 同埋 大櫈
兩個都好滿意

可以放爐係上面兼煮食?

唔好係布枱上面煮野食
卜口

櫈真係唔好坐, 枱ok

枱無問題幾實淨

我有臺 同埋 大櫈
兩個都好滿意

可以放爐係上面兼煮食?

唔好係布枱上面煮野食

布枱,自己諗下安唔安全啦。仲有鋁腳可以受重幾多
卜口

櫈真係唔好坐, 枱ok

枱無問題幾實淨

我有臺 同埋 大櫈
兩個都好滿意

可以放爐係上面兼煮食?

唔好係布枱上面煮野食

我放塊枮版墊住煮

呢個有沒人用緊

呢個有沒人用緊

有火楓同款
好重
檯仔依家首選都係兩款鋁片果種架喇

有沒圖/link睇下
新手所以淘寶淘住先 暫時搵左以下
想搵咁多巴打幫我睇下有無嘢執漏

帳篷
銀色防潮墊
吹氣墊用黎訓
輕嘅摺檯摺椅
吊床 (用黎玩下 )
營燈
Backpack (本身有個osprey去旅行所以唔使買)

因為夏天所以唔買睡袋住 另外第一次去打算帶乾糧唔打算煮飯 但如果有抵嘅煮食工具都可以介紹下畀我

櫈真係唔好坐, 枱ok

枱無問題幾實淨

我有臺 同埋 大櫈
兩個都好滿意

可以放爐係上面兼煮食?

唔好係布枱上面煮野食

其實布面並唔係大問題
酒樓打邊爐有時都鋪檯布
問題在於做工參差
卡住布面嘅榫位好多時唔實淨
擺個煲上去受重多少少都有機跣塊布出黎

酒樓塊布係舖係張枱上面,露營布枱得幾條鋁托住塊布,個爐放唔穩,除非你舖塊板係上面

枱無問題幾實淨

我有臺 同埋 大櫈
兩個都好滿意

可以放爐係上面兼煮食?

唔好係布枱上面煮野食

其實布面並唔係大問題
酒樓打邊爐有時都鋪檯布
問題在於做工參差
卡住布面嘅榫位好多時唔實淨
擺個煲上去受重多少少都有機跣塊布出黎

酒樓塊布係舖係張枱上面,露營布枱得幾條鋁托住塊布,個爐放唔穩,除非你舖塊板係上面

我覺得無論鋁定布枱面,受重都唔好過4kg。。。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞