[露營拎] 淘寶露營裝備集中推介

1001 回覆
47 Like 8 Dislike
想問下買邊個backpack camping好
因為想有得拆細袋出黎做daypack 比較完啲重量同價錢
暫時得出哩幾款
Osprey aether
Gregory Maven
Gregory Stout
大家請出招

Atoms無得輸,最舒服

個背脊同aether同一個system黎既...
同埋無得拆細袋

兩者差好遠下wo

2017年aether同atmos背脊都係ag system

兩隻都試過上身啦,分別都好大下
Air max vs zoom air
想買個夏季帳篷

求推薦
新谷 可以入黎望望下 t.me/joinchat/AAAAAEQyTeMJeKw-Ytd4iw
想買個夏季帳篷

求推薦

普通咪nh
有冇露營燈好用
有冇露營燈好用

啱啱買左呢隻,見comment多數都讚
https://t.me/joinchat/AAAAAEQyTeMJeKw-Ytd4iw 淘寶優惠交流谷 有興趣嘅入
https://t.me/joinchat/DfN-dEOdGGfGTOrI7YfWxQ
露營裝備群組,歡迎入嚟討論哦~
lm

路過。日本田貫湖露營中。
好耐以前用 Therm-a-rest 自動充氣地蓆連 chair converter,自從張地蓆爆開到無法修復就無再用。

想問下 TB 有無類似既二合一套件賣?
好耐以前用 Therm-a-rest 自動充氣地蓆連 chair converter,自從張地蓆爆開到無法修復就無再用。

Sea to summit有呢啲款,點解唔買返張thermarest墊?

Sea to summit有呢啲款,點解唔買返張thermarest墊?

因為貴 ... 為左用返個 chair converter,要比 500-600 蚊買返張墊,不如打散分開買張椅同一塊墊,唔使 300 ...
枕頭有咩推介,唔淘寶的話

因為貴 ... 為左用返個 chair converter,要比 500-600 蚊買返張墊,不如打散分開買張椅同一塊墊,唔使 300 ...

瞓開thermarest, 返轉頭用淘寶墊 ,驚你哂錢
枕頭有咩推介,唔淘寶的話

啱啱係backcountry 買咗個nemo fillo luxury pillow
但係係淘寶露營post唔講淘寶野好似有啲唔啱
其實淘寶淘名牌野都唔差

瞓開thermarest, 返轉頭用淘寶墊 ,驚你哂錢

老實講,可能平時都訓慣硬床,就算用銀面/厚膠/thermarest 都差唔多。不過 Thermarest 無咁啜肉。

反而張 Thermarest 最令我 impress 係二合一墊加椅,一來帶少舊野,二來張椅夠大好舒服,不過成日挨後會仆街。

呢類野無技術可言但唔見有人出,真奇怪。
淘咗個冬天睡袋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞