自己一個去旅行遇到既難忘事

363 回覆
879 Like 50 Dislike
我都想知做乜鳩
佢都係
嘻嘻
隻隻事都識 唔知點解加埋一齊就唔明
巴打係咪幾高幾靚仔
大阪 中央線 目測90+既婆婆 一個人拎住把遮當拐杖 幾次開車停車都驚佢趺倒
D日本人後生仔女完全冇打算讓座
如是者過左3-4個站有人落車
有個女人諗住衝埋去搶位
我大聲講 NO,DONT!跟手指一指個婆婆
個女人粒聲唔出扮冇野行開 都唔知係日本人定台灣/香港/贏國人喇
我再慢慢叫個婆婆坐個位
個婆婆勁親懇咁話麻煩晒我
落車又再用齊禮貌敬語同我講麻煩晒
Heumarkt果面
叫廣東樓
我都係,個刻勁慌張
sad
後生要番工 趕住玩 邊日得閒理你呀
自己一個去美國旅行 搵人問路點去機場 嗰個人話唔放心我一個女仔周街走 直接陪左我成程去到機場
大學畢業環遊世界既時候
係南美識左個巴西女朋友
係南美遇見既風景同人一世唔會忘記
係新西蘭既冰川上訓左一晚(果日太多雲直升機送唔到我地走)
係新西蘭camping左3個星期好熱血
係新西蘭第一次比鬼妹告白
一年行左3個冰川
係冰島第一次肉眼睇到北極光,係新西蘭影到南極光
係冰島識到英國女仔,一日之內就變到好fd,佢答應左我冰島返英國倒數後果幾日可以去佢屋企住慳左幾千蚊hostel錢(new year頭幾日既住宿最平都500幾蚊)
係巴黎影影下相識左個QQ台妹之後一齊係巴黎鐵塔玩左2晚(大家都每晚對住鐵塔望4鐘真係唔會悶,好想下次可以同)
係荷蘭,南美,英國食草食到傻左但都feel唔到d咩
係Austria 比當地人帶左落去d地下酒吧,真係乜人都有好震
仲有好多
大家都每晚對住鐵塔望4鐘真係唔會悶,好想下次可以同真正既女朋友一齊去
雖然一個人有一個人既好,但同另一半一齊體驗既感覺一定好正!

勿相認
仲以為哪兒來的屎呀
去韓國第一次滑雪,係新手區滑到以為自己掂就上去中級區...
仆街點知上到去發現係勁斜...但跟本返唔到轉到 (有滑過都知係無向下落既纜車)
跟住硬住頭皮滑落去點知brake 唔到炒咗落去個韓國小朋友度
隔離佢個媽媽冇鬧我不過附近有個大叔好大聲唔知鬧乜...我勁講sorry 不過佢地明但唔佑可以同我講乜
最後有個工作人區趕到話咗我幾句就俾我走了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞