男人的最痛 (22) Nokia Connecting People

1001 回覆
23 Like 4 Dislike
買咗Nokia 5.1 plus
質感好正
用來做副機一流
5G試下SET返20HZ MAY BE會好D,同埋可能要夾ROUTER,我有兩隻牙石,一隻連唔到,另一隻就冇乜問題
又撚
router我無得set,係公司router
估計都係中/中下階機
應該都係6.2
但真心唔好又嚟部5.2/3.2,真係多咗
一年只出4部機就最好,旗艦/高/中/低各一
我仲有部8 sirocco反而乜事都無,
部7 plus本來留在家中睇片用,而家賣又唔係,留又唔係
同意
btw 6算係中定低?
design我又鐘意nokia多
但如果support做唔好又好影響日常使用
如果pixel有行貨就好啦
n9一出用到而家都好滿意
睇嚟今次發佈會update camera app,應該會有night mode
https://twitter.com/NokiaMobile/status/1134059421351342080?s=19
中,我諗
高階嘅機應該好啲掛
用過8、8s、9
8到我放出去之前都無乜嘢,當時仲係android 8.1,唔知pie之後點
8s同9都無乜嘢
似乎HMD都係放唔低機海

HMD Global sends out invites for June 6 event, Nokia 5.2 and 6.2 inbound?
https://www.androidauthority.com/nokia-5-2-6-2-992756/
8仔上pie之後好多小問題,例如gps方向長期錯,ok google有時失靈咁
我想問吓無咗單仲可唔可以去銀城12樓整機?同埋有無價錢參考吓?唔該巴打們
唔係出8.1後繼機我就唔Q理
8.1後繼預都預佢10-12月啦
應該唔會咁快
急問7.1 $1698是否抵屌價
spec一般用都ok嘅,但之前好似試過update有問題
或者等埋6/6睇吓有乜新機先都得
應該有新設計
https://twitter.com/NokiaMobile/status/1134698629812252672?s=09
6代用636 性價比極高
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞