男人的最痛 (22) Nokia Connecting People

1001 回覆
23 Like 4 Dislike
今日比維修中心撚化完,買咗幾日機身都係充電時過熱
上到去佢話因為仲係一星期內,所以個做法係出張report比我番鋪頭換
結果趕落鋪頭換時佢地話report寫機身有花痕所以唔換得,而嗰下個sales指出黎機身真係有花痕
我自己都衰on9,係維修中心時冇睇清楚report寫咩就簽咗
但整過好多部機經驗都係如果機身有花有崩,職員會當面指出黎一齊對清楚份report先叫你簽,今次完全冇就咁叫我簽完走
而家咁搞法都唔知到底係我自己整花定佢同我整花然後寫落report到 好撚嬲
聽日又要去多次,準備屌佢老母兼當保養維修咁做,嗰一星期換機同廢嘅冇分別

想順便問下有冇8.1嘅巴絲都係會充電時過熱?我用原裝充+冇一路充一路玩就咁放係個盒上面充都會熱到唔想拎住
電器鋪條友話qc3.0實會熱d,但我上一部機都係qc3.0叉從來都冇呢個問題發生過

Sorry好似好撚大段放負搞著大家咁,但佢浪費左我半日假而家又要用多半日去搞又未知幾時解決到問題
買左部機好幾日都仲未真係用得 好炆
五月都仲未有三四月更新
8.1未試過差電過熱,feel 到有啲熱左但未去到辣手
去咗問,未過保養就$200 check機費,過咗就$1700(要換埋底板)所以我都係換電話算
屌佢老母咁啱4月21過保養
未過保養都要check機費
咁咩係保養
哩個唔係100%肯定
有冇其他做過保養嘅巴絲?
整usb唔洗check機費

部8.1個wifi熱點開唔到
share唔到俾電腦
有冇人知點解
唔該巴打
想問下駛唔駛洗機
整電話最煩係要搬嘢
去左問,你去左邊度問?
未過保養收$200 chk 機費?
問完又話唔肯定,知唔知自己講緊乜?
要洗,所以一定要backup
Nokia 9 同 Nokia 8 都有三月喇
買左7plus 比娘親 依家日日比佢屌
屌乜
但我係8s 孤兒仔
推薦我同事買咗7.1 同8.1
佢而家日日問我點解android one唔係第一時間更新
我之前都上過黎問因為真係答佢唔到
有冇巴打知道點解
太多機海了
但7.1同8.1算更新得準時啦你睇下8s
肯定唔係,好多保養期內爆mon 都唔洗收咩檢查費,連維修比人屌得最多 ge 三叔都唔洗

一般係過保、水貨先要收所謂檢查費
想買8.1 case買錯咗7+
有冇人要 送俾你
自己俾郵費
黑色磨沙
部nokia7 plus個閪開始闊過海底隧道,好彩有痴撚線用
個wifi成日斷 比佢屌到上天花板
點解我第一水到而家升到9.0都冇事係咪我好彩冇中招
用2.4G同5G wifi會唔會有分別?
應該有
其實試下只連2.4可能會好啲,我之前部7p都淨係連2.4,都好似係無乜wifi問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞