男人的最痛 (22) Nokia Connecting People

1001 回覆
23 Like 4 Dislike
因為主要死5G wifi

我用7P 同8s,2部都係重災
我上埋9.0都冇事呀
係咪撞手神
自從三月個更新出左就完全無問題
會唔會係router同電話唔太夾

利申:7plus + 5G wifi
今年啲新機好似無晒聲氣咁
通常年頭傳新8傳9傳到年尾,而家就一啲消息都無
我要
留個tg
imissmsn
ASUS router ac66/ac68

8.1 係完全無問題
其實係好事,Nokia可能改變機海策略
其實一年最好只出兩次機,低/中/中高/高4種level
P.S.每半年只出其中2個level
可以試下連其他牌子既5G睇下有無問題
個人覺得部8.1只可以參考,
但唔可以作準
因為睇外國既用家都話wifi問題已經fix左
都係唔得就返保養搞啦 無謂估估下
買咗啦
最好就
1+2 出低用s2xx android go
5+6+7 出中階用s63x
8就中高當affordable flagship用s7xx
9就旗艦機,但為咗壓低啲價都係會用上代s8xx

s67x嗰啲就算啦,高不成低不就
近期部X71最無厘頭
如果出部8.1 plus/8.2,行730,6+128,Android One,有3.5mm同microSD,其他嘢比8.1再改良少少,連我都9衝
https://www.nokia.com/phones/en_int/security-updates
呢個有用
下次樓主可以考慮置頂
今年Samsung好撚狼死想打擊華為
但感覺d造工始終差Nokia幾皮
不過6+128真係必需希望Nokia唔好再出6+64俾8系列
如果有microSD,64我OK嘅,我張咭都128
thanks
屌嬲到爆炸 上次比個維修中心跣完買左幾日換唔到新機都算 我當正常保養咁去做結果佢換咗底板同lcd 諗住終於安樂可以用啦
屌佢老母岩岩比我發現佢將部128換咗64
到底仲要番去維修中心幾多次
屌哂tso老母 好攰呀買部機番黎一星期都仲未用得幾乎日日都要去旺角 食屎啦維修中心!!!
想買但冇貨
你都算黑仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞