男人的最痛 (22) Nokia Connecting People

1001 回覆
23 Like 4 Dislike
邊度仲有6.1 plus或者7.1賣?
price.com得返d未聽過嘅鋪怕中伏
胃信有7.1
最想要6.1 plus...
有咩分別
上d外國網睇評價好似6.1+好d?
基本上部機9成相似,唔同嘅應該就係6.1P有所謂AI場景而7.1無
而7.1就有NFC
每日一屌
同埋6.1P細少少
Nokia 7 Plus 5月Security Patch嚟啦
相機好似唔同
7.1 cmos大啲, 20mp 1.28um
6.1+ 20mp 1um
差幾百咪係個相機 Mon個到Cut

佢成個x.1 系列都係同一個design閹出黎
去胃信睇下先,唔該晒巴打
邊有咁高像素
7.1
12 MP, f/1.8, 1.28µm, Dual Pixel PDAF

6.1P
上d外國網睇評價好似6.1+好d?
基本上部機9成相似,唔同嘅應該就係6.1P有所謂AI場景而7.1無
而7.1就有NFC
相機好似唔同
7.1 cmos大啲, 20mp 1.28um
6.1+ 20mp 1um
邊有咁高像素
7.1
12 MP, f/1.8, 1.28µm, Dual Pixel PDAF

6.1P
16 MP, f/2.0, 1.0µm, PDAF

手殘
有冇巴打知改左啲咩.....
5月更新 only
我部5G wifi都仲係未fix到,繼續見唔到連唔到
唉 屌 升左PIE之後就screen freeze 以為係軟件問題
更新兩次都係咁 拎去原廠整要850 真心煩

6/6有新機發佈
NOKIA MOBILE ALSO HOLDING AN EVENT IN ITALY ON 6TH JUNE; NEW DEVICES INCOMING
https://nokiamob.net/2019/05/29/nokia-mobile-also-holding-an-event-in-italy-on-6th-june-new-devices-incoming/
自從8.1 上左pie就唔見左5G wifi, 間唔時都會見一見,不過連唔到既!

去過維修中心要down番去8.1 or等 nokia fix, 都等左半年
我未好過,我次次入埋去recovery mode攪,都係無5G
我個部7 plus升上pie之後都係連唔到某啲WIFI
但升完3月個次MR update大致上係解決咗
有都未必係好事
我而家部9係連到5G,但成日load空氣
我想轉2.4,但個SSID係一樣,佢自動優先連5G
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞