男人的最痛 (22) Nokia Connecting People

1001 回覆
23 Like 4 Dislike

經典機皇

Nokia 8110

Nokia 3310

旗艦機
Nokia 9 Pureview

Nokia 8 Sirocco (已上Pie)

中中階旗艦
Nokia 8.1 (已上Pie)

出事機皇
Nokia 7 Plus (上Pie,慘過落地獄)

中中階機
Nokia 7.1 (已上Pie)

中階機
Nokia 6.1 plus (已上Pie)

Nokia 6.1/ Nokia 6 2018 (已上Pie)

低階機

Nokia 5.1 plus (已上Pie)

Nokia 5.1 (已上Pie)

低低階機

Nokia 3.1 Plus (已上Pie)

Nokia 3.1 (已上Pie)

第三世界機

Nokia 2.1

Nokia 1 plus
想問吓有冇人有維修中心地址同電話?
部7Plus 叉電位成日鬆,想換過個叉電位,想問吓大概要整幾耐?同埋聽日係唔係唔開?因為咁啱部電話聽日過保養

有冇人知啊有冇得打電話問吓佢有冇零件?
Btw下部電話不會再考慮Nokia
依個post係咪已經冇人用倒水王8仔
https://www.nokia.com/phones/zh_hk/support/care-center-locator

TSO
Room 1201-03, 12/F, Ginza Plaza, 2A-2H Sai Yeung Choi Street South, Mongkok

哩個電話聯絡唔到客服
不過唔該你先

喺呢度
之前我部8仔個moon有烙印
唔知做乜鳩 LCD都有烙印
諗住攞去整,所以打算打電話去問下保養包唔包
但係打電話得錄音,所以樓主如果想整一定要親身攞去

btw好似係果啲外判維修中心黎,一個維修中心保養幾個牌子嘅手機
我用緊
但係唔覺倒水wo
起碼用到一日
係上pie之後snapchat成日有bug 好撚煩
呢啲係殘影,ips嘅死症嚟

如果有個影像(例如登入視窗)在 IPS 顯示器上停留很長一段時間,即使之後換成新的影像,您可能還是會隱約看到原影像的某部分短暫留在畫面上。這種現象稱為「殘留」、「影像殘留」或「殘影」。對於 IPS 顯示器而言,這是正常現象,而且這模糊的影像會在一段時間後消失。

https://support.apple.com/zh-tw/HT202580
nokia最近搞咩
但係弊在我係停留三四分鐘就已經會變色
啲灰色位會邊曬粉紅色,好影響睇片
真心失望左
屌你老尾 2019年比部845旗艦機我
但845唔輸855喎
https://youtu.be/ZUouegfsaOQ

btw hmd好難同其他一線廠爭旗艦u,一嚟出貨唔夠人嚟,二嚟賣得高價無人會揀佢,所以呢幾年佢唔死得的話都應該係keep住用上年旗艦u嚟出旗艦機

好正
部N9拍九分鐘FHD video無左10%電
訓覺果段時間冇咗10%電
之前我部8仔都有殘影
仲要係連登icon
唔好意思講番上個post講過嘅野
琴日出左8.1 128
第一次叉電冇玩住叉個背都熱到辣手(尤其sensor位)
今晚放下電再試多次唔得就要去換
唔好放電啊好傷電啊
你係唔係一路充電一路更新app或打機?
冇呀 插完就lock機放番上座冇掂過啦 諗住check下時先發現
如果換得機就換啦,唔好浪費呢啲權利
留名
日本妹好正
近期冇乜發佈會

之前發佈會好密㗎
就執嘅啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞