海日灣II入場折實逾359萬元起 白石角最平!

1001 回覆
25 Like 60 Dislike
夠哂實用
個個都話唔買 今日示範單位現場多人到
已經有?又話過幾日先公布
睇過售樓書d裝修同設備好似都唔錯
依家又話遠又剩,同當年曾爵士叫人買樓,班專業人仕唔肯買嘉湖,要二百萬買半山一樣
唉!個仆街印花稅好大機會要問屋企人借

我睇中既單位銀碼大概470萬左右,實呎308-313、1房+開放式廚房

我而家層自住樓估價大概470萬,至於點解想換因為我層自住樓樓齡超過30年(已補地價自由市場居屋),實呎都係338,但我覺得個價應該差唔多到頂,所以論升值潛力海日灣一定高過佢,所以先決定換樓,到時我賣左層自住樓應該可以補少少錢full pay賣起佢

但印花稅真係一個好大既問題,雖然有得退,但俾佢hold起真係幾麻煩

我大埔2層都叫賺左幾球
預左問爸爸媽咪借住先,遲下甩左層自住樓等政府退稅先還俾屋企人
頭先3點鐘影門口
獨立廚房定1房+open kitchen 好
你地點睇?
打算入一房 / 一房半,呢度agent回到幾多,
有意可tg

https://t.me/soncky
我目標係買10座,即幅圖右上角粉紅色floor plan嗰款,但呢款係最少,13座入面得第10座先有呢隻則,所以好大機會買唔到

你睇下你想買幾多呎
尺數都差唔遠
好細定好撚細既分別
但一間有獨立廚房另一間有獨立房
用落就好唔同
想睇下有冇過來人分享下
我買嗰隻係304-313,起碼叫有間梗房,我自己都想買大啲,但無計,因為要睇餸食飯,唔想太勉強自己
有無一房/房半爸打
有無人計下最細隻單位洗幾錢就可以上車
要4成首期
400萬樓下唔係做到9成咩
應該可以
小心長樓花期未必做倒9成, 建議問左銀行先
按揭保唔保架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞