海日灣II入場折實逾359萬元起 白石角最平!

1001 回覆
25 Like 60 Dislike
未同佢傾唔使傾啦 一定無,你飛都抽左,靚飛唔怕你唔買,差飛又費事理你
咁我無怪,我就係做爛市d 人,我都同回85% 差無幾,不過平到咁佢都再㩒我我就唔gur 啦,上黎抽飛仲要無帶票,果十皮野都係我借住畀佢先
嘩你個agent 咁不負責任
不過我唔問佢應該唔比我
佢同我講排千幾都有機
其實佢想sell我買大單位
排幾多呀?
過六百萬正苦工銀行做到幾成?
銀行按揭成數應該同是否政府工冇關係
過六球都係借六成
我11x 想買1房/開放
Bro 你想買咩
呢個位呢個價我買村屋算了
起碼可以揸車出去
記得傾啊
你唔方便講 咪搵個身份無咁尷尬既提起
最後佢會有張野比你簽
好似樓上咁譾同你做咩工無關係,問銀行借,六球樓上一定係6成,cap 借五百萬,一千萬樓上借五成。所以舊樓過六百萬唔係好大market, 始終首期要拎太多,而家一層兩房閒閒地都八百幾萬。但新樓發展商有按揭plan 可以借畀你,借夠你八成樓上,一層八百樓既樓首期由320萬減到160萬,所以好多人都會揀,因為而家大部份人問題唔係供唔起係無首期。

不過好多發展商既按揭好吸血,有d得幾年,過左你就要去銀行抬錢上會,到時層樓跌左你就pk, 有d 頭3年跟銀行價,p 減3, 3年後變p加1 即係2.375% 變6.375%。真係諗清楚,平時都鍾意過大海搏兩手先好揀。但海日灣ii 呢個盤好處係佢發展商按唔貴,全期2.675%,可以隨時走無罰息,所以都比較多人揀。
你飛都抽埋,仲要靚飛,都仲未傾佢肯定唔彩你啦,佢驚你唔買咩。基本上你入左飛你個名已經跟佢,佢果日唔黎,你買左佢都有得袋。所以一定要入飛之前簽定名同agree 清楚架。

利申aa 狗
我回幾多冇所謂 一半都ok
最緊要11x 都仲有淨一房/開放比我
同埋最緊要上到會

人地都辛苦 買果幾百萬人地賺得幾多
唔好食到人咁盡
細單位85%
咁你同白做有咩分別

大單位就話姐
你計好或者搵按揭經理睇過上到會先好簽紙喎
聽你好似唔多肯定咁
多幾個你d 咁既客世界就和平啦,好多人剩係諗哇,同我去幾粒鐘跟住揀樓就有皮幾野賺咪好袛? 唔會諗人其實入左好多張飛先揀到一間樓,仲要其實個佣係發展商畀
我收入加埋40000
Target 500萬以下
上唔到8 成就做6成
實得啦
不過11x籌未必有500樓下
加埋都係7x伙
500借八成都要38000入息要求,仲要花紅佣金會打折,所以未必穩陣架,不過如果你做到六成都得咁唔使驚啦
Thanks
個agent 都sell 呢個plan
全期2.675% 即係即個按揭期?
定3年後可轉其他銀行按?
所以希望有淨1-2 間尾比我
你上會之後兩日轉都得,其實因為發展商係賣樓既本身唔想借畀你,佢地係想拎返錢返黎起樓,所以你有錢或層樓升左你可以隨時轉返畀銀行。不過其實個rate 唔係真係你想像咁靚,因為一般銀行兩年可以做一次轉按,每次按都會回贈返大概一年臮畀你,咁其實你實際利息係一厘多d. 但問發展商借就無呢樣野,再有野想問可以交流下,反正你有第二個aa 跟,唔怕我sell 你

Https://t.me/sanchoiprop
110都大機會
巴打抽到幾號籌?
Target 一房?
幾時有下個新盤
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞