海日灣II入場折實逾359萬元起 白石角最平!

1001 回覆
25 Like 60 Dislike
唔係入本票咩 點解樓上話入支票都ok?
入票抽係入支票或者碌卡
簽臨約都係支票
簽正約先本票
又一q清
海日灣好似有成800個車位
300 尺 400 萬
買既on9
唔好唔記得康城地鐵都有份
冇錢搵鬼起地鐵站俾你
你唔買先on9
唔係諗住重有呀?
呢個comment高質呀,點中死穴;
之後果d反駁就真係見仁見智啦
中型戶兩戶尺價係叫過得去
但係開放式叫緊14k起步其實以駁兩程車既情況黎睇算屬於稍高,當然尺數細市場就自然睇冧深,嵐山開放係最高市價時成交4球幾,白石角入場個堆係4球以下,如果將來熊市(如果呀)走佬袋百幾萬係絕對可以的,當然白角石都叫大埔同沙田範圍,相對地比親戚朋友問起住邊講個地區名,相比起屯元天個觀感係好點,好多人聽到呢一段會即刻想反駁,但事實係有絕對不少人都抱持呢種觀感去睇「地區性」。

交通方便可以預視既係,如你是返九放五個隻上班族,當所有白石角盤入晒伙後,可能真係要等多班車,唔好成日諗住返放工可以一班車就上到,即使小巴係繁忙時段加開,佢都一定會等你條龍儲夠人先黎車,往往上完要剩低5、6個人,呢個係set frequency,但佢車你去沙田而唔係大埔墟呢度都有個好處就係補償左個時間,唔洗走回頭路。

最後一點就係唔好FF佢起鐵路,就算下面新鴻基起埋都唔夠3萬人,康城成個規劃由廿年前一開波已經講左係鐵路化區域,如果你白石角都起度,起碼深井開左波先

最後自己既感覺係白石角盤係可以買既,講自住一定係放最前,如果想賺投資擺第一 一定首選馬頭圍盤,十年內啟德七七八八東九一定會成為樓市指標。

利申 自己買左大埔新盤
海日好多車位
大單位仲唔駛抽
但幾多錢就唔知
可能都會斬到一頸血
其實交通配套唔駛估估下
十年廿年內嘅規劃都入晒冊

新鐵路站係唔會有
巴士小巴會酌量加班
吐露港同大埔公路沙田段有擴闊工程
仲有天橋隧道等

唔多見有商地
附近樓盤無商場基座
所以商舖就靠晒科學園擴建計劃
Tg
買黎放租制唔制得過?
個地點會唔會差到無人租
唔會難租,起碼有主流中大內地同交換生托住,一房同開放都會受歡迎.
無錯
好快會變成第二個名城
呢個真係好笑既,一月天鑽低水到咁,反而比人唱到仆街, 特別係住新達個條香討撚樣,佢d廢up害左好多人,各個討論區都轉載.
唔係有心踩白石角,雲匯比班人唱好既同時,以地段同環境計,天鑽會差得過白石角好多?
當開放式250尺以380萬14k做緊招牌既同時,唔好忘記天鑽以377尺438萬尺價1萬1 做宣傳,尺價同lump sum都係細但反而比人屌到垃圾都不如,可能真係中海外三個字托衰家
我覆緊蓋清但quote唔到
車位多?你on9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞