海日灣II入場折實逾359萬元起 白石角最平!

1001 回覆
25 Like 60 Dislike
入前簽

不過都係嗰句
你未揀樓只會簽到一張唔完整甚至無實整效力嘅紙
只係如果要拗起上嚟叫有個根據
依幾日其實日日同aa吹水
比個post佢睇
講依個垃圾盤
吸曬d垃圾客,窮閪客,cheap精
買個400萬樓以為自己大老闆
10萬數回7成都on撚9,窮就唔好學人買啦
死r爛r
咩回佣都照做,但唔洗指意抽到

利申,公司係格離
[member]有無人有mayfair 8貨尾既圖版價單[/member]
呢個post 碌幾下大部分部都係問回佣...要回佣多買啲walk-in 盤啦
乜AA真係可以影響到抽籤結果架咩?
唔會
留tg比你bam?
純粹我自己認為
6球樓左右坐底留1個畀AA係合理

不過呢個遊戲係互相欺騙
試過講良心同AA講好咗留幾多佣畀佢
但臨尾畀個假嘅佣價出嚟想吞埋我嗰份

問心
新盤無回佣買家根本唔會搵AA
錢係一齊搵 講個信字
信得過嘅對拆有乜所謂
但呢個世界無乜人係信得過
唔喺自己有權話事時保障自己就只係自己蝕底
咁唔係嘅錢係有得搵 不過真係唔好太過份去到一半以上
搵aa有服務,方便同發展商講野
你一個walkin普通on9彩你做乜?
有aa就有保障有服務
當然唔係話aa一定幫到手,

但係aa嘅作用係用佢嘅時間去做你嘅工作
處理你嘅煩惱
對樓盤嘅專業知識

人地幫你處理咁多野,重要扣人人工
你老闆咁對你都想屌鬼啦

利申,aa狗fd讀白
一手aa狗除咗比份價單同幫手入下票,有咩專業知識可言?

二手你幫我揾到個客,比1%你好正常
一手夠膽死講到自己收3-4%好值?

仲話回佣就唔洗旨意抽到
唔好撚on9啦,除非個客同發展商好熟
唔係憑你一個濕尻aa會影響到抽中嘅機會?
講呢啲嘢咪就係昆鳩人囉
入過票嘅䣟會知事實係點
你老老實實有錢大家分唔得
係要一開口就昆人
咁除咗鬥昆仲可以點同你打交道
啱啊, 就好似你打工, 嗰啲雙糧, 強積金, 本身就係喺你人工嘅 package 度拆出來
根本個回佣發展商預咗拎出嚟, 減咗回佣嘅價先至係層樓嘅實價, 枱面嘅價只係用來托高個樓價
你話AA做咗好多嘢, 應該分一杯羹
對完全外行嘅買家就係囉
但對一部份嘅買家嚟講, 根本係可有可無, 甚至係滋擾
你話用咗成日時間陪我排隊入飛? 我有要求過咩? 我好悶咩? 駛鬼人陪我排隊?
首期, 按揭, 供款嘅嘢? 你都只係用返網上嘅按揭計算機撳俾我睇, 家陣我唔識上網咩?
如果你好似律師咁, 每字每句都有法律效力, 有疏忽要孭飛上身, 就話值錢啫,最弊你又唔係, 樣樣嘢講完都唔駛負責任
講到尾, 香港人只係要公道
政府肯出嚟一鎚定音, 訂明回佣嘅規矩
就唔會搞到爾虞我詐, 咁多爭拗
當然, 哩個根本唔係一個真係會為人民利益著想嘅政府
唔洗咁激動喎
3-4個%又唔係買家另比
樓價包埋,如果唔值你唔walk in買?
日日去樓廠等啦有無內部消息?
而家即供都5-10%折扣,重要r埋aa份糧喎

有時候遲一個鐘比資料你都搞到你
就咁行去入飛洗撚你幫咩,多鳩餘,如果你係做到野既,我相信個客都唔會回到盡
係 所以自己walk in 回一半好合理
樓價包埋咪姐買家比
凱滙低開,佣金咪得1.75%囉,羊毛出在羊身上

Walk in買要回爆就梗架啦
但抽一手,除咗比價單、幫手入下飛,仲有咩專業服務比到買家?你問下你個aa fd吧

值同唔值係睇市場
你個aa fd覺得一手除坐底3-4%好值,咁叫佢以後$1都唔好回
只不過市場大把人做到回7-8成,市場就係咁
你睇下第一定第二頁果個aa
話到時抽到先傾回佣
邊申請到shuttle bus去沙田, 逸瓏灣都係去大埔大學
白石角要去排長龍等小巴出沙田火車站
真係好乞兒
回歸前嘅發展商未試過直接賣樓咩?
自古以來就要用aa㗎咩?
aa嘅角色只係發展商比錢買嘅替身
有乜嘢法律責任就推比個aa, 自己完美甩身
對買家而言, 作用真係好有限
好似咁多個盤得雲匯有
AA覺得自己好撚專業㗎
雲滙好似頭2年有only
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞