海日灣II入場折實逾359萬元起 白石角最平!

1001 回覆
25 Like 60 Dislike
白石角係新界貝沙灣
貝沙灣一樣交通不方便
但你睇下呎價升咗幾多?
不如咁諗啦
普遍新盤 發展商俾3%
AA 回2.5% 佢自己袋0.5% 再同公司拆6/4

個 AA 都要開飯咖

啱啱問完 5xx ft仲有貨
想問下如果入咗票之後唔買
發展商係咪會比啲辛苦費比agent?

有個agent係咁叫我啊爸入票
佢成日話入咗票揀唔啱又無蝕底
即是唔係話佢唔會升

但白石角同貝沙灣密度 環境配套 格調路線都完全唔撚同唔係咁都拍埋嚟比下嘛

貝沙灣住好多啲唔見人嘅名人富豪
車位多過單位

海日都算
睇下雲匯6百幾伙百幾個車位
逼shuttle 小巴嘅絕對唔似貝沙灣咁得啲賓賓
你入 可能買 佢可能有糧出
你唔入 一定無得買 佢一定無糧出

至於辛苦費。。。
個盤無AA啲人都狗衝埋去
你係發展商會唔會畀
發展商果然夠細心
係幾好笑
但個個都搭去沙田買送架啦一程車
我揀建期因為失業做唔到按揭焗住full pay
即供應該要做按揭,但小弟失業中應該做唔到按揭,所以焗揀建期
即供你full pay 都得咖啦
但我層自住樓仲未甩手,因為諗住抽中左就即賣而家嗰層自住樓套現,不過我到時如果抽中再問問發展商同銀行睇下得唔得
即供都有105日buffer去賣
不過你賣咗有無地方住先
如果要租樓未必冚得到慳咗嗰3%
仲有如果睇好後巿早賣層樓都係蝕
我自己可以返老豆屋企住住先
我大概手持170萬現金
層自住樓一早已經full pay左,而家估價大概470萬左右
我海日灣目標都係買返470萬,對比返2邊單位實呎相差十呎左右
我呢次樓換樓請問算唔算低風險,因為自住樓一日未賣一日都有風險,希望大家可以俾啲意見
返中環住白石角係咪食得屎?
成個post大半都講回佣
講到一定抽到咁
又唔係咁講既
睇你自己鍾唔鍾意果區囉
唔通淨係得科學園d人先會買咩

咁講啦
你岩咪去唔岩咪等下其他你覺得冇咁食屎既區
想問呢度巴打aim to咩尺數?
我想問30x
不過好似好少伙數
Shuttle出沙田10 分鐘
其實好多屋苑去大商場都要十分鐘以上 包括成個大圍
但唔知點解大圍d樓值錢咁多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞