海日灣II入場折實逾359萬元起 白石角最平!

1001 回覆
25 Like 60 Dislike
有agent 話回1/3,係咪可以搵過第二個 agent 問
沒有最多,只有更多。
暫時最高佣金8成 仲有冇更高
8成咁多
當發展商俾3% AA, 即係回2.4%
佢咁講 但未簽 所以未能作實 發展商回俾aa邊度有得睇?
另外 入票應該係寫張10萬票戶口唔使有錢 加信用卡越小越好 暫時最低18000$
咁樣做有冇錯
入票開以空頭支票?
其實回佣舊錢係點俾你?
直接係樓價度扣?
成交之後 aa會出票俾你
唔明$18000係乜?
經AA梗係開支票叫佢代入
我唔知係咪個個case都咁

回佣紙上寫嘅係回嘅價錢而唔係百分比
例如你同傾好回8成
到時佢會話你知發展商畀得2.5
所以就樓價x0.025x0.8寫個實數落紙

但其實可能發展商係畀3或者以上
呢個時間如果你能夠核實發展商回幾多最好
否則之前講幾多成都無用都係任佢噏
點知發展商回幾多
直接搵發展商入票抽中機會係咪大d
有冇人傾到2%?
其實而家點知買嗰陣實際樓價係幾多?
例如我想買開放式單位,點知揀樓次序太後,得返一房單位揀,最後我俾多左錢買一房,咁早係回佣紙寫實數,咁我咪蝕左
回贈傾到3%都無用 抽唔抽到先係問題
揀完樓到簽臨約中間會有些許等候時間
喺嗰時先可以落到實數同單位資料落去

不過聰明嘅AA 會一路拖住你
話去搵老細簽名一去半粒鐘返嚟話老細唔喺度
跟住發展商就叫你名簽約
咁你係咪反檯轉身走人呢?
好多時都唔會 因為你難得抽到揀到

所以佢地有好多方法避
巴打們話簽佣紙保障自己
係嘅 walk in 現樓嘅ok
但抽新樓呢啲情況其實唔會100%保障
最後都係講個信字
最好有相熟
再唔係起碼都搵個喺舖長做嘅
周街或者喺網上執個MK阿嬸嘅我唔多鼓勵

入票前佣紙就算無實價都要寫好分拆方式叫佢簽名蓋印
雖然唔係完整嘅佣錢
但至少係幾個有牌有權責嘅人簽名作實
俾佢hold 18000$卡數
市區十幾年啲半新樓邊買得起
元朗屯門方便小小既位置又係10幾年樓果啲都唔平啦
希望個個都都似呢位巴打咁諗,等我容易啲一抽入魂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞