海日灣II入場折實逾359萬元起 白石角最平!

1001 回覆
25 Like 60 Dislike
連仔唔做嘢 個個做爛市
成個post得aa
想問如果碌卡入票,抽唔中嘅話,信用卡係咪唔會過數
如果係直碌畀發展商通常會hold limit 但唔會過數
揀完樓短期內就會refund 返條數
入票時有列明幾時refund

但經AA的話AA可能會照過數
之後拖一排再refund 畀你
Aa 係咪可以用自己名入票抽,抽中可以轉俾客?
雲匯招標無個別單位成交價出
只有個平均價好似14k
最平傳係11k
到入咗冊先可以見個別成交價
aa全面進場
一定大單位先低呎價啦
我知有開放式成到12-13k
梗係唔得
屌,個 AA 連回佣紙都唔肯寫
水魚
未入票
多謝老細
有無人可以講下其他項目貨尾,情況同賣價
我最近諗左一諗,點解新盤頭個浸入去掃貨既一定係掃細單位先,而之後會陸陸續續買中型,之後到買大型。

點解手揸前飛個類本身就唔係target 中或大型單位,我見新聞報既一開閘都係搶最細尺碼既單位,

可能關鍵就係發展商同地產鋪度。

早一排我去抽新樓,經紀問我想回幾多,佢話個盤比3%,我話同你咁熟一口價我收返1.8

之後去入票個時,佢提我見到入票個位高級經紀話要買最大個隻則(因為銀碼最大回俑最高),後尾佢係入票紙到勾左我買大則,然後我就抽到前飛

後尾成交我買左中型單位,佢話因爲尺價細左問我可唔可以加d,因為當時佢上司企左係則邊唔出聲,淨係叫幫幫手,咁樣好難同個頂頭交代我私人再醒左0.1%比佢,然後佢個上司就即刻上左去成交處個度,10秒後出返黎先識笑話多謝

其實我都好想問下係度既AA朋友,其實發展商抽號碼係咪抽完之後成堆比你地大行再由你地自己分?因為個號碼同文件其實由頭到尾我地都無經過手,而我抽4個號碼得一個最前其它3個都超過2000
我係普通買家
唔知佢有抽籤無咩古惑或者潛規則

但一人多票嘅盤如果係AB票
我遇過嘅都係每人最多只有一票前排

AB票即是你入兩票兩個冧巴只係用AB區分
例如01000A 同01000B
好明顯係人都區分到邊啲係主票邊啲係同一人加入嘅票

至於細價位嘅被掃先其實唔駛咁陰謀論都好合理
因為嗰目標群本來就係大好多
億京發展旗下大埔白石角海日灣II,截至晚上7時,共接獲逾3,100個登記認購,較本周六(27日)首輪銷售的295伙,超額認購9.5倍。該住宅項目超過七成入票人士來自新界區,餘下三成則分布各區,並以用家為主。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20190421/mobile/bkn-20190421205549879-0421_00842_001.html
呢幾個月勁多AA推白石角,佢地既口才真係好厲害
我對 AA 狗冇好感,但其實大家可以自己入票,唔洗比錢佢地賺
我之前係入完飛,抽到好籌先傾實價錢。但果陣係諗住,佢唔肯回就最多一拍兩散
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞