海日灣II入場折實逾359萬元起 白石角最平!

1001 回覆
25 Like 60 Dislike
發展商諗住d人住到咁遠梗係想大,點知d人開放式都搶咁癲
想問下樓花
按揭保險個到做到9按嘛?
屌!愈來愈多人入票搞到抽中個機率愈來愈低
地方真係好隔涉,大家真係要考慮清楚
自己一個住好正
我就係自己一個住希望抽中
聽日有無示範單位睇
無得睇啦
羨慕呀!一定中呀!
科學園大把香港人做嘢(成個金山集團, Watson, calbee都大把香港人啦。。。)唔好乜柒都入大陸人數啦(佢地都唔係弱智到買呢啲單位住)。

呢個盤,細單位邊會有人買
淨係呢個post 都好多咁喎
今日先去完 最多人買細單位
承你貴言
全部入飛都aim 開放至房半wo
兩房以上極少數
5你老母
不嬲新樓細單位都係最快燒曬
唔撚識就咪柒懶醒啦
因為你買雲匯係招標買,發展商枱底再回比你,
咁樣就係用面價決定做幾多成,
但借幾多就睇光豬價
例如面價係650萬,咁只可以做六成
就算發展商之後回返10% 60萬比你,令你光豬價係590萬都好,你都只可以借590萬既六成

佢哋抽海日灣就唔同
海日灣係有哂價單,講好哂揀邊種付款方法就有幾多折扣,發展商唔會再私下回比你
咁呢啲就係用折實價,即係成交價做按揭
想問下有啲乜嘢文件需要簽, 用嚟保障自己?
非申手黨, 已經上網search 過下, 但無乜實用資訊
有啲case話就算簽咗都無效
eg 淨係個AA自己簽無效, 要集齊幾個上司簽名先有效
AA如果自己唔係當區嘅人, 又要當區嘅經理核實
入飛時話程序上係專登漏空座樓室, 等抽中揀樓後才補填, 到真係簽約之後就賴死唔補填, 話張紙資料唔完整, 所以無效
有啲淨係寫回贈發展商回佣嘅 50%, 到頭來話發展商淨係比咗樓價1%, 所以只會回0.05%, 但問佢點樣證明發展商回咗幾多, 佢又話無嘢可以證明
有啲又話唔可以明目張膽做回佣, 所以張紙係寫傢俬禮券
太多唔同嘅中伏例子......
所以一定要有好相熟既AA先穩陣

如果你未買過冇相熟,但你身邊應該會有朋友買過樓,你叫佢地介紹應該會好啲,一切都係講過「信」字
有無sample 回佣紙可以睇下?
淨係熟客先會拎嗰張正常回佣紙比你簽?
唔熟嘅話就會拎啲鬼五馬六, 有缺陷嘅 version 比你簽, 方便將來走數?
我都知, 如果唔熟行, 一定會比人劏
只怪政府無能, 明知有蠱惑都唔監管
回歸前, 所有嘢都明碼實價, 少好多煩惱
sor巴打我冇呀!因為我識我個AA十幾年,所以冇叫佢俾我簽回佣紙
睇下呢度仲有冇其他巴打有可以up上黎睇下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞