[月供股票] 2017年2月

432 回覆
5 Like 0 Dislike

供左大約兩年,每隻供的時段都唔同,因為長建重倉先搞到負數

你蝕左3千蚊,但有成五千蚊手續費
老實講你供細額既唔應該供咁多隻
D息都cover唔到你d手續費
好似唔係咁抵,雖然中銀可以正價賣碎股,但本身手續費(佣)貴,而一通雖然手續費平,但賣碎股價差....

所以我暫時都係唔會月供…

其實你買兩三年都會有幾手
淨番既碎股其實得好少
最尾最多賺少百幾二百

相對你付出既努力其實幾值

10萬蚊俾左5000手續費

佔回報太多

巴打唔係用中銀?
中銀月供手續費$50一個月
$5000可以玩成8年

仲要供多過2年係1:1, 1蚊1分
當6000供一個月,4個月就差唔多25000分就換到$100 coupon,
即係除番開$25手續費一個月
用恒生做月供同用中銀做有冇分別?

我就咁買兩手長和先係百幾蚊手續費
用中銀信用卡月供,申請佢邊張卡最抵玩?
年薪過60
留名學野
年薪過60

年薪過60玩月供
年薪過60

年薪過60玩月供

屋企開支好大 同埋承受唔到風險

唔記得講
個手續費係有得退番
致富兩年免佣金

唔記得講
個手續費係有得退番
致富兩年免佣金

咁你就唔好記係度啦,搞到盤數樣衰哂
年薪過60

年薪過60玩月供

屋企開支好大 同埋承受唔到風險

上中銀網睇好d。中銀卡我覺得無咩好用
中銀 想賣碎股要點set
咁多位係咪都係用信用卡供

同埋新手有樣想問就係,係咪指定信用卡先可以用來供股票
AE 1%消費回贈 / 恆生每$200就比$1 Cash Dollar 呢d係咪用唔著?
係咁既話係咪得中銀信用卡先係又可以供又係最抵?

唔該晒

中銀月供要用返中銀卡

咁如果用一通做月供既話,係咪冇得用信用卡扣數

AE 1%消費回贈 / 恆生每$200就比$1 Cash Dollar 呢d係咪用唔著?

唔該晒

中銀月供要用中銀自家出信用卡先得

唔該晒

唔該晒

中銀月供要用返中銀卡

咁如果用一通做月供既話,係咪冇得用信用卡扣數

月供暫時好似剩係得中銀有得用卡
有冇人用緊hsbc做月供?有冇咩著數?同埋操作上好唔好用?仲諗緊中銀定Hsbc
有冇人用緊hsbc做月供?有冇咩著數?同埋操作上好唔好用?仲諗緊中銀定Hsbc

中銀有得網上改plan
Hsbc要落分行搞

中銀有得網上改plan
Hsbc要落分行搞

操作極煩
網上只可加 不能減
今個月加左額 下個月要去返分行搞
不過0手續費/月費

中銀有得網上改plan
Hsbc要落分行搞

操作極煩
網上只可加 不能減
不過0手續費/月費

唔係收30?

中銀有得網上改plan
Hsbc要落分行搞

操作極煩
網上只可加 不能減
不過0手續費/月費

唔係收30?

月供買果下唔洗比錢
收你存倉同代收息費

中銀有得網上改plan
Hsbc要落分行搞

操作極煩
網上只可加 不能減
不過0手續費/月費

唔係收30?

月供買果下唔洗比錢
收你存倉同代收息費

咁計返條數用中銀抵玩啲
用信用卡供,積分拎coupon都balance返啲手續費

太地
大家好,我啱啱18,一路讀書一路做野,月入都 差唔多有9-10k,想問吓我應得月供邊隻好同月供幾多好,諗住收吓息,希望仲讀緊書個陣,可以儲到一筆錢同我屋企人去吓旅行
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞