[月供股票] 2017年2月

432 回覆
5 Like 0 Dislike

4厘太貴喇

供姐 唔識貴平
可能遲買仲貴

係唔係而家供823好不智?
供左3個月823+2800,每隻$2000
如果要轉供,供邊隻好?

2800其實要加人手操作先做到最大回報

可唔可以講多少少點人手操作法?

2800 係追恆指 唔同個股
個股是但有咩風吹草動都可以上落5-10%
恆指跌5%已經股災咁濟
所以臨月供日 睇下果期恆指升緊定跌緊
跌你咪煲大個供款額
升到仆街你咪供小d 儲埋等佢跌果陣供
好過你21000又係$3000
24000又係$3000

點樣可以供小d?唔係一開始就已經set死左個plan無得隨意轉供款咩?

新手,唔識野,準備下個月開始供

中銀個個月都可以改

4厘太貴喇

供姐 唔識貴平
可能遲買仲貴

如果要轉供,供邊隻好?

恆指跌5%已經股災咁濟
跌你咪煲大個供款額

多謝巴打分享....你意思係唔係2800 而家恆指高時唔好供咁多?
如果要轉..轉邊隻好
每月有5千閒錢,而目標係想收息為主..

係 但點決定恆指高定低就靠你自己分析
收息股來來去去都係 2 3 5 939 66 808 823
睇下邊隻岩你自己
每月供10k應該點捒?
主要想穩定收息

現有6手0003, 20手2638
供左33個月, 供緊3隻, 每隻1000...(有66,823)
到而家都係平緊手....

應該算係俾左 $99000, BALANCE而家係 $993XX

真係當儲錢.....唉

咁你有息收左既,呢33個月

呢2隻係咁衰格,66就大概37,38有支持位,但息,唔高,中規中矩,除非佢派特別息,如果唔係就派一元左右息一年,不過估佢仲會派特別息,而且佢未來線路多咗,望佢上50。

823我覺得資產有折讓,仲有得升,長渣必勝。

如果想心理平衡啲就供2,同5,11,呢啲一年派4次息,次數多咗,唔使供死一兩隻咁悶。

月供本來就係孤寂沉悶的路。

有4厘地慘收租股都會考慮

4厘太貴喇

供姐 唔識貴平
可能遲買仲貴

如果要轉供,供邊隻好?

恆指跌5%已經股災咁濟
跌你咪煲大個供款額

請教下中銀係咪十號前set好就得?

4厘太貴喇

供姐 唔識貴平
可能遲買仲貴

如果要轉供,供邊隻好?

恆指跌5%已經股災咁濟
跌你咪煲大個供款額

請教下中銀係咪十號前set好就得?

好似係供款日前兩日 唔太肯定係咪
搵得萬幾蚊個月
月供4000已經頂盡 巴打們覺得玩唔玩得過
小弟供梗700

想供多隻多d息收既

請問供
5定11好
一年收4次息
好似好正
謝謝!

700 same here
小弟供梗700

想供多隻多d息收既

請問供
5定11好
一年收4次息
好似好正
謝謝!

月供700真係勇士
小弟供梗700

想供多隻多d息收既

請問供
5定11好
一年收4次息
好似好正
謝謝!

月供700真係勇士

你有冇經歷過icq同msn年代?
小弟供梗700

想供多隻多d息收既

請問供
5定11好
一年收4次息
好似好正
謝謝!

月供700真係勇士

你有冇經歷過icq同msn年代?

希望唔好爆住
新手上路想問下
1.中銀開綜合理財戶口?之後在網上操作?
2.現在去開戶口,最快要3月10第一次過數?
3.我平時番PT一個月可供$1000,目標儲蓄+收息,有甚麼股票推介?
4.月供基金和月供股票有甚麼分別?
可能太多問題,求巴打/絲打解答
Boc點睇買入價,第一個月供,搵唔到statement
小弟想搵隻收息股投資下
月供2000
想請問下以家有邊幾隻表現會較好
3號煤氣值唔值得以家入手
小弟想搵隻收息股投資下
月供2000

長供ok
短就唔好了
小弟想搵隻收息股投資下
月供2000

長供ok
短就唔好了

煤氣以家價位14.98會唔會話太高
小弟想搵隻收息股投資下
月供2000

長供ok
短就唔好了

算貴
小弟想搵隻收息股投資下
月供2000

長供ok
短就唔好了

算貴

5號有無得諗今日跌左5%
會派0.21美元息

定係等佢過左除淨之後,有無機會去反58再入手
Boc點睇買入價,第一個月供,搵唔到statement

等收信囉,一係網上銀行睇結單
小弟供梗700

想供多隻多d息收既

請問供
5定11好
一年收4次息
好似好正
謝謝!

我都諗緊供邊隻好
兩隻派息有幾多港幣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞