[月供股票] 2017年2月

432 回覆
5 Like 0 Dislike
其實3號仔每次都都10送1係味一定收息股尼講最多
小弟想搵隻收息股投資下
月供2000
想請問下以家有邊幾隻表現會較好
3號煤氣值唔值得以家入手

長供ok
短就唔好了

煤氣以家價位14.98會唔會話太高

算貴

5號有無得諗今日跌左5%
會派0.21美元息

定係等佢過左除淨之後,有無機會去反58再入手

之前升你唔計 剩係計今日
新手上路想問下
1.中銀開綜合理財戶口?之後在網上操作?
2.現在去開戶口,最快要3月10第一次過數?
3.我平時番PT一個月可供$1000,目標儲蓄+收息,有甚麼股票推介?

4.月供基金和月供股票有甚麼分別?
可能太多問題,求巴打/絲打解答

最後一條問題求解答。
可以選擇供款年期?
小弟想搵隻收息股投資下
月供2000

長供ok
短就唔好了

算貴

會派0.21美元息

但係睇落好似仲有排跌咁
之前中銀6個月免月費個promote, 頭先睇已經直接入左落儲蓄戶口
小弟想搵隻收息股投資下
月供2000

長供ok
短就唔好了

算貴

會派0.21美元息

但係睇落好似仲有排跌咁

識睇唔洗月供

長供ok
短就唔好了

算貴

會派0.21美元息

但係睇落好似仲有排跌咁

識睇唔洗月供

無錯
既然你覺得佢有排跌咁直接put爆佢仲賺得多啦
供左2800差唔多兩年 現在平均價23.3 大概供左4600股應唔應該停左個月供佢? 用中銀供緊係咪應該停左佢等食胡或者回番少少再繼續
lm
上年5月供到而家、留名

Lm
上年5月供到而家、留名

巴打比左錢subscribe?
上年5月供到而家、留名

巴打$80樓上入重貨
上年5月供到而家、留名

Ticker好似有限入幾多個transactions
上年5月供到而家、留名

Ticker好似有限入幾多個transactions

好似做左會員就無限入
上年5月供到而家、留名

巴打$80樓上入重貨

係呀,果陣放左其他股票調返啲錢去供,如果唔係果一次,而家已經有好多profit (暫時差唔多不手)
上年5月供到而家、留名

巴打$80樓上入重貨

係呀,果陣放左其他股票調返啲錢去供,如果唔係果一次,而家已經有好多profit (暫時差唔多不手)

巴打果筆點解唔人手操作 要用返月供咁傻
供左2800差唔多兩年 現在平均價23.3 大概供左4600股應唔應該停左個月供佢? 用中銀供緊係咪應該停左佢等食胡或者回番少少再繼續

我都係咁諗,應該直頭放左佢供第二隻,恆指好耐都冇過2萬5
上年5月供到而家、留名

巴打$80樓上入重貨

人手都無咩用喎,月供派息唔收手續費,長遠黎講好好賺,加上有積分換戲飛,基本上無咩手續費。人手買賣一張輸且
上年5月供到而家、留名

巴打$80樓上入重貨

人手都無咩用喎,月供派息唔收手續費,長遠黎講好好賺,加上有積分換戲飛,基本上無咩手續費。人手買賣一輸且
準備直接入一手5仔
準備直接入一手5仔

新手上路想問下
1.中銀開綜合理財戶口?之後在網上操作?
2.現在去開戶口,最快要3月10第一次過數?
3.我平時番PT一個月可供$1000,目標儲蓄+收息,有甚麼股票推介?

4.月供基金和月供股票有甚麼分別?
可能太多問題,求巴打/絲打解答

最後一條問題求解答。
可以選擇供款年期?

一通,最長一水係13個月,到期自己手動延長

中銀就想停供先去搞,如果唔係non stop供
大家月供緊幾錢 總共
大家月供緊幾錢 總共

6000-8000
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞