[月供股票] 2017年2月

432 回覆
5 Like 0 Dislike
3月供多隻收租股

我唔敢供REIT和地產股住,始終股價仲係高位。同埋加息預期,預計股價會開始跌。例如823,我等有4%息先開始供

等緊808回到三蚊
想請突下,為何3號仔咁多人買?息又唔係特別高

有紅股

年年十幾厘

條數點計,請指教

十送一咪10%
再加股息

姐係1000就送10 碎股咁送?

有紅股

年年十幾厘

條數點計,請指教

十送一咪10%
再加股息

10股送1股
20股送2股

有紅股

年年十幾厘

條數點計,請指教

十送一咪10%
再加股息

數神

有紅股

年年十幾厘

條數點計,請指教

十送一咪10%
再加股息

數神

自膠
3月供多隻收租股

我唔敢供REIT和地產股住,始終股價仲係高位。同埋加息預期,預計股價會開始跌。例如823,我等有4%息先開始供

等緊808回到三蚊

有4厘地慘收租股都會考慮
3月供多隻收租股

等緊808回到三蚊

4厘太貴喇
3月供多隻收租股

等緊808回到三蚊

4厘太貴喇

供姐 唔識貴平
可能遲買仲貴
每月供少少,當儲錢同賺長遠回報
3月供多隻收租股

等緊808回到三蚊

4厘太貴喇

供姐 唔識貴平
可能遲買仲貴

係唔係而家供823好不智?
供左3個月823+2800,每隻$2000
如果要轉供,供邊隻好?
3月供多隻收租股

等緊808回到三蚊

4厘太貴喇

供姐 唔識貴平
可能遲買仲貴

如果要轉供,供邊隻好?

Keep住我覺得唔錯
我有3同700
其實都係當儲錢
3月供多隻收租股

等緊808回到三蚊

4厘太貴喇

供姐 唔識貴平
可能遲買仲貴

如果要轉供,供邊隻好?

2800其實要加人手操作先做到最大回報
上月見NCB 36個月免俑免手續費好似幾抵就開左個
但見樓主咁講好似中銀仲抵
唔使碎股又有得信手卡儲分
上月見NCB 36個月免俑免手續費好似幾抵就開左個
但見樓主咁講好似中銀仲抵
唔使碎股又有得信手卡儲分

但諗諗下南商免左50蚊手續費實際啲 我又唔打算放出
講漏左我揀左002 中電
供左33個月, 供緊3隻, 每隻1000...(有66,823)
到而家都係平緊手....

應該算係俾左 $99000, BALANCE而家係 $993XX

真係當儲錢.....唉
供左33個月, 供緊3隻, 每隻1000...(有66,823)

應該算係俾左 $99000, BALANCE而家係 $993XX

真係當儲錢.....唉

但計埋每月手續費係會蝕緊少少喎巴打
留名學野

真係當儲錢.....唉

咁你有息收左既,呢33個月
3月供多隻收租股

等緊808回到三蚊

4厘太貴喇

供姐 唔識貴平
可能遲買仲貴

如果要轉供,供邊隻好?

可唔可以講多少少點人手操作法?
求巴打指教 諗住開始玩月供股票 有邊幾隻可以介紹
利申:讀緊大學 諗住每月$1000/2000供一隻

等緊808回到三蚊

4厘太貴喇

供姐 唔識貴平
可能遲買仲貴

如果要轉供,供邊隻好?

2800 係追恆指 唔同個股
個股是但有咩風吹草動都可以上落5-10%
恆指跌5%已經股災咁濟
所以臨月供日 睇下果期恆指升緊定跌緊
跌你咪煲大個供款額
升到仆街你咪供小d 儲埋等佢跌果陣供
好過你21000又係$3000
24000又係$3000

4厘太貴喇

供姐 唔識貴平
可能遲買仲貴

如果要轉供,供邊隻好?

恆指跌5%已經股災咁濟
跌你咪煲大個供款額

點樣可以供小d?唔係一開始就已經set死左個plan無得隨意轉供款咩?

新手,唔識野,準備下個月開始供
求巴打指教 諗住開始玩月供股票 有邊幾隻可以介紹
利申:讀緊大學 諗住每月$1000/2000供一隻

如果以將來收息為主 應該買滙豐定盈富好

等緊808回到三蚊

4厘太貴喇

供姐 唔識貴平
可能遲買仲貴

如果要轉供,供邊隻好?

恆指跌5%已經股災咁濟
跌你咪煲大個供款額

多謝巴打分享....你意思係唔係2800 而家恆指高時唔好供咁多?
如果要轉..轉邊隻好
每月有5千閒錢,而目標係想收息為主..
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞