[月供股票] 2017年2月

432 回覆
5 Like 0 Dislike
學生哥用中銀3000供700 各位點睇

咁睇唔開供700
而家咩價位?

咁應該供咩?真係唔識

目標係咩?

儲下錢收息

收息你揀隻0.23厘
睇你都應該係人地講下你又信先入呢隻'股王'架啦
承受到風險既 銀行股
低風險既 公用股
二月底前南洋3年免手續費🙊🙊

學生供緊1000 港鐵
新手仲研究緊 其實3仔個10送1抵唔抵玩?

十手15萬...幾耐先供完

咁睇唔開供700
而家咩價位?

咁應該供咩?真係唔識

目標係咩?

儲下錢收息

收息你揀隻0.23厘
承受到風險既 銀行股
低風險既 公用股

如果打算月供收息,就自己學下邊D係收息股,每種收息股有咩利弊,搵下邊間銀行做月供抵D
同埋諗諗係咪純月供, 大牛市會唔會考慮放一半

10股都有得送啦.......
洗鬼十手

咁睇唔開供700
而家咩價位?

咁應該供咩?真係唔識

目標係咩?

儲下錢收息

收息你揀隻0.23厘
承受到風險既 銀行股
低風險既 公用股

如果打算月供收息,就自己學下邊D係收息股,每種收息股有咩利弊,搵下邊間銀行做月供抵D
同埋諗諗係咪純月供, 大牛市會唔會考慮放一半

收息股都有唔同行業唔同取向
你自己先知自己需要咩

洗鬼十手

咁正
又幾好

洗鬼十手

咁正
又幾好

同埋我睇過d人所謂"分析"話其實送紅股只係財技黎壓返低個股價,拖長黎計3仔就算點都係向返上

洗鬼十手

咁正
又幾好

同埋我睇過d人所謂"分析"話其實送紅股只係財技黎壓返低個股價,拖長黎計3仔就算點都係向返上

你自己睇下近五年股價向上定向下咪知
準備想開始月供既時候 就咁高價

今日高 聽日更高 揀岩股就唔洗驚

洗鬼十手

咁正
又幾好

你自己睇下近五年股價向上定向下咪知

我睇過,其實股價短期都無咩大變。唔想有碎股最簡單直接就係一手佢派左100股後,你下期淨係供900股。

今日高 聽日更高 揀岩股就唔洗驚

月供就係唔想睇股價,你覺得真係太高咪停一個月

月供一定係 當日o既高價入
月供唔係短炒, 應該預左長渣
所以你應該揀隻愛股, 投資落去, 等回報

利申: 紙上談兵
新年前填左表,用中銀供$3000 2888,黎緊應該係第一個月,但到依家咩訊息都收唔到偽咪正常?
新年前填左表,用中銀供$3000 2888,黎緊應該係第一個月,但到依家咩訊息都收唔到偽咪正常?

10號扣數 下個交易日入貨 今日無聲氣係正常

想問下中銀正常幾時扣數?
今日睇綠角大見到篇文,俾大家參考下

綠角財經筆記: 定期定額投入美國ETF績效分析---以VTI為例

http://greenhornfinancefootnote.blogspot.hk/2017/02/etf-vtidollar-cost-averaging-into.html

曾經我都打算推廣美股ETF月供
但諗諗下流程煩過供港股,最尾都係算
應該咁講,投資既成本(手續費及佣金)係考慮投資方法既因素之一
但唔應該為左慳眼前果一個幾毫而令你放棄將來既回報

港股我會建議玩個股,因為港女個市真係垃撚圾,因此你要選優質股黎供

唔想浪費時間就開個美股劵商戶口,更多優質股、更多ETF可以比你慢慢揀
想問下中銀正常幾時扣數?

10號,下一交易日入貨

供2888,y?
個人認為5或2388較好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞