[月供股票] 2017年2月

432 回覆
5 Like 0 Dislike
各位巴絲,小弟我開左個中銀acc,暫時諗住各$1000咁供 中電 港鐵 領展,只求每年3-4%增長咁。想問下咁買ok嗎?洗唔洗集中返買兩隻唔好咁多心?

3k 用證券行好d
3隻都係優質企業 但增長慢 要長hold先見到個效益
你諗住揸幾耐?

我諗都會揸四至五年,遲啲結婚可能要套現。我見中銀話可以碎股正價沽先揀,證券行都有呢個功能?
各位巴絲,小弟我開左個中銀acc,暫時諗住各$1000咁供 中電 港鐵 領展,只求每年3-4%增長咁。想問下咁買ok嗎?洗唔洗集中返買兩隻唔好咁多心?

3k 用證券行好d
你諗住揸幾耐?

我諗都會揸四至五年,遲啲結婚可能要套現。我見中銀話可以碎股正價沽先揀,證券行都有呢個功能?

無 碎股要低幾格放
但你套現可以唔放碎股架嘛
我估你唔會放曬所有股票拎去結婚用掛

三隻都大額股,好難先儲夠一
試下集中一隻在中電
可承受風險咪供一隻內銀

3k 用證券行好d
你諗住揸幾耐?

無 碎股要低幾格放

中銀好似唔會低幾格收

3k 用證券行好d
你諗住揸幾耐?

無 碎股要低幾格放

中銀好似唔會低幾格收

我指證券行要

3k 用證券行好d
你諗住揸幾耐?

無 碎股要低幾格放

咁又係,thanks
遲啲收埋股息可以加碼,就想學調整每月供款
Citi射過去中銀洗唔洗收錢
有幾隻碎股
有幾隻碎股

賣左去啦 射倉好貴
823 現價低?想直接入

四厘唔吸引

四厘唔吸引

巴打會有冇選擇?5號個價好飄忽 要現金套現就麻煩啲

四厘唔吸引

巴打會有冇選擇?5號個價好飄忽 要現金套現就麻煩啲

有幾隻碎股

Citi射一隻300
巴打,我開了中銀戶口,買00003
如果本金得3萬,應該分6個月買,之後停供。還是每月3000,分10個月供會好比較好?
停了月供之後,我用家庭股票戶口1年免$300,包不包收息的手續費?
巴打,我開了中銀戶口,買00003
如果本金得3萬,應該分6個月買,之後停供。還是每月3000,分10個月供會好比較好?
停了月供之後,我用家庭股票戶口1年免$300,包不包收息的手續費?

中銀用月供除左每次嗰最低50蚊之外就無任何收費,所以收息都無收你額外錢,只會到你賣出的一刻才收你賣出手續費
有幾隻碎股

賣左去啦 射倉好貴

市價盤?
有幾隻碎股

射左過中銀唔係入落月供戶口喎,要收倉費
想問花旗戶口內碎股點樣沽售,直接係網上銀行做,定要打電話人手落盤
想請教下各位,為何6號仔係咁跌?加息?
想請教下各位,為何6號仔係咁跌?加息?

派左特別息 即係話d錢擺係度都無生意好做 無野好買 派鳩左佢算
月供10k 3 66 939 2800 有冇得諗
定一手手買好
定一手手買好

供咁多隻
定一手手買好

2800一手手買啦
想問下有冇巴打用恆生供?
如果停供之後會唔會有存倉費之類既收費?
岩岩開始月供2800

想入一手地鐵,不過想等佢再回一回先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞