[月供股票] 2017年2月

432 回覆
5 Like 0 Dislike
咁多位係咪都係用信用卡供

同埋新手有樣想問就係,係咪指定信用卡先可以用來供股票
AE 1%消費回贈 / 恆生每$200就比$1 Cash Dollar 呢d係咪用唔著?
係咁既話係咪得中銀信用卡先係又可以供又係最抵?

唔該晒

中銀月供要用返中銀卡

咁如果用一通做月供既話,係咪冇得用信用卡扣數

月供暫時好似剩係得中銀有得用卡

係咪即係冇得用中銀卡供一通 唔該晒
因為想慳下D手續費,中銀$50一個月好似夠一通玩兩三個月
巴打你宜家用緊邊間同係咪用卡供
一通咁貴
用銀行0手續費玩三年仲好
一通咁貴

0手續費暫時好似得Hsbc
一通咁貴

http://www.ncb.com.hk/nanyang_bank/popup1/ncb_20161226_sercurities_t.html
一通咁貴

http://www.ncb.com.hk/nanyang_bank/popup1/ncb_20161226_sercurities_t.html

姐係去南商開戶,用中銀卡供
三月內比第一期,就零手續費
唔該哂巴打
想請問下我想賣走30幾股0823,點解會收100幾數手續費嘅 中銀

AE 1%消費回贈 / 恆生每$200就比$1 Cash Dollar 呢d係咪用唔著?

唔該晒

中銀月供要用返中銀卡

用緊中銀卡供
想請問下我想賣走30幾股0823,點解會收100幾數手續費嘅 中銀

中銀沽價要收手續費 不過有得正價沽碎股咁解

中銀沽價要收手續費 不過有得正價沽碎股咁解

原來係咁,我以為會包埋,唔該晒
一通咁貴

姐係去南商開戶,用中銀卡供
三月內比第一期,就零手續費
唔該哂巴打

免手續費唔可以用卡供
用hsbc月供
有冇存倉費之類嘅收費
我見佢淨係話永久免佣唔知有冇伏

有存倉費同埋股息費

唔該晒

中銀月供要用返中銀卡

用緊中銀卡供

一通係用現金存入帳戶,然後到每月5號扣錢買貨,冇得用信用卡。

中銀(要同時有中銀證券及儲蓄戶口)係接受現金賬戶扣數或用中銀信用卡供款,不接受其他銀行信用卡,詳情可以睇一通同中銀官網。
用hsbc月供
有冇存倉費之類嘅收費

有存倉費同埋股息費

仆街佢個網無show出黎

2800 供左年半($3000 一個月),之前蝕到仆街,好在之後升返。 結論係儲錢一流.......

儲到退休,應該收息都唔錯的

2017有10%回報

我先得8%

前一年蝕25%
用hsbc月供
有冇存倉費之類嘅收費

有存倉費同埋股息費

咁係咪要儲夠一手先沽得?
用恆生e-banking月供,要留意咩收費細節?

我見佢only寫 每 隻 證 券 每 期 投 資 額 之 0.25% 或 HKD50 ( 以 較 高 者 為 準 ) , 當 中 已 包 括 佣 金 、 印 花 稅 、 香 港 交 易 所 交 易 費 、 證 監 會 交 易 徵 費 、 證 券 保 管 費 、 買 入 證 券 存 入 費 及 代 理 人 服 務 費

想月供2000$,供5仔

我見佢only寫 每 隻 證 券 每 期 投 資 額 之 0.25% 或 HKD50 ( 以 較 高 者 為 準 ) , 當 中 已 包 括 佣 金 、 印 花 稅 、 香 港 交 易 所 交 易 費 、 證 監 會 交 易 徵 費 、 證 券 保 管 費 、 買 入 證 券 存 入 費 及 代 理 人 服 務 費

碎股蝕幾格 賣出唔知洗唔洗佣

碎股蝕幾格 賣出唔知洗唔洗佣

50蚊好貴
用hsbc月供
有冇存倉費之類嘅收費

有存倉費同埋股息費

伏已中

冇講免就即係要收囉
用hsbc月供
有冇存倉費之類嘅收費

有存倉費同埋股息費

伏已中

冇講免就即係要收囉

存倉費好易中伏
周街都免平時好多人已經冇呢個概念

唔該晒

中銀月供要用返中銀卡

用緊中銀卡供

一通係用現金存入帳戶,然後到每月5號扣錢買貨,冇得用信用卡。

中銀(要同時有中銀證券及儲蓄戶口)係接受現金賬戶扣數或用中銀信用卡供款,不接受其他銀行信用卡,詳情可以睇一通同中銀官網。

唔該哂牛巴
2, 823, 2318, 1299, 1038
揀2隻大家會點揀

另外月供5000 用一通好唔好?
2, 823, 2318, 1299, 1038
揀2隻大家會點揀

另外月供5000 用一通好唔好?

1299同2啦 進唔攻退可守
一隻高增長 一隻公用股夠哂穩陣
823加息週期應該不利股價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞