[月供股票] 2017年2月

432 回覆
5 Like 0 Dislike
準備直接入一手5仔

雖然業績跌左但佢又冇話減派息
始終005 002哩啲真係好穩 如再跌多啲我諗好多人都心動想入貨
準備直接入一手5仔

雖然業績跌左但佢又冇話減派息
始終005 002哩啲真係好穩 如再跌多啲我諗好多人都心動想入貨

脫歐 已經唔存在喇!??
準備直接入一手5仔

5仔放佢走啦
無知一問
我隻強積金係all in 2800
咁同月供呢隻股有咩分別?
想問下月供個啲碎股
係咪可以直接係中銀網上銀行直接沽出

供左大約兩年,每隻供的時段都唔同,因為長建重倉先搞到負數
想問下學生哥用信用卡月供既話有冇邊張信用卡可以順便換埋哩數
想問下月供個啲碎股

中銀可以
想問下學生哥用信用卡月供既話有冇邊張信用卡可以順便換埋哩數

你睇下中銀,信用卡最抵,但里數唔清楚
無知一問

無分別,有d錢司直頭開左隻買盈富,好似係
無知一問

分別咪管理費囉

供左九個月
算係唔錯
無知一問

分別咪管理費囉

但我睇極都搵唔到佢收咗我幾多管理費
利申 用緊富X
想問下月供個啲碎股

中銀可以

我見佢手機app到寫話流動銀行不接受碎股沽出, 沽出要打過去
即係經網頁就可以了
咁多位係咪都係用信用卡供

同埋新手有樣想問就係,係咪指定信用卡先可以用來供股票
AE 1%消費回贈 / 恆生每$200就比$1 Cash Dollar 呢d係咪用唔著?
係咁既話係咪得中銀信用卡先係又可以供又係最抵?

唔該晒
碎股一樣可以放出? 新手想月供10K ...

好似可以,但個價冇咁好
中銀可以正價放
[爬文睇返來,有錯請指點]

AE 1%消費回贈 / 恆生每$200就比$1 Cash Dollar 呢d係咪用唔著?

唔該晒

中銀月供要用中銀自家出信用卡先得

好似可以,但個價冇咁好
中銀可以正價放
[爬文睇返來,有錯請指點]

一通過咗一手的量要先沽一手以上的量,不够一手的量,用碎股沽出功能
無知一問

分別咪管理費囉

分別係一個隨時可以走鬼,一個係強姦到你到65歲先可以走。
好似唔係咁抵,雖然中銀可以正價賣碎股,但本身手續費(佣)貴,而一通雖然手續費平,但賣碎股價差....

所以我暫時都係唔會月供…

唔該晒

中銀月供要用返中銀卡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞