[細機信徒]iPhone SE 集中討論(2)

1001 回覆
46 Like 1 Dislike
想問6s plus/6s/se邊部啲電最襟用

SE得四吋,
但又有6s性能,
考慮緊買唔買

SE(iOS 9)>SE(iOS 10)~6s plus> 6s

Se舊電仲勁過6plus?
部6s壞左想換se
遲下會有大電se
好撚驚會錯手up左去10
早幾日唔見左6s,尋日入手左se

係store 買9.3.5

之後因爲6s 係10.2 backup 所以一定要升10.2.1

用感比較:
1. Taptic Engine vs 震動 有分別

2. Se 比6s 更順滑

3. 用電差不多

4. 無左3D touch 轉apps 打字慢左

5. 輕左同好手感左..

以上分享總結:

一般用se 完勝6s

想要多d功能就一定用6s/以上

邊間apple store仲有ios 9

Ifc 買仲係ios 9
有冇巴打部 SE 用到悶放比小弟

64黑

64黑

我想換iphone 7, 就係用緊iphone se 64黑 , 心大心細中.

64黑

我想換iphone 7, 就係用緊iphone se 64黑 , 心大心細中.

賣比我啦

64黑

我用緊 iPhone7 買多部做後備機
想問下battery cycle幾多左右粒電會收皮?

想買二手但如果cycle係200左右係咪已經好多
想問下battery cycle幾多左右粒電會收皮?

想買二手但如果cycle係200左右係咪已經好多

好睇你使用習慣性
多數情況下 頭兩年都仲好穩定
升上10.1.1 拎黎裝call blocker,已經例水咁
Btw,有冇call block apps 可以block 133?
有無邊到買平啲
10.2.1 升左一個禮拜
touch id 愈黎愈慢/有時無反應
有無邊到買平啲

始終上台最抵
升上10.1.1 拎黎裝call blocker,已經例水咁
Btw,有冇call block apps 可以block 133?

Who's call之類
來電過濾嘅app 之前新聞爆料 有私隱問題
但見到好多人照用

但見到好多人照用

以前要write 落contact 到依家唔洗wo
而家係10.2,用落無乜問題。
想知道應唔應該升上10.2.1?
而家係10.2,用落無乜問題。
想知道應唔應該升上10.2.1?

無bug 用落夠順就唔使急住去升

但見到好多人照用

以前要write 落contact 到依家唔洗wo

巴打用緊?
我部5s, 早兩日無啦啦藍mon, 出現左itunes 標誌, 但連電腦用dfu 都復原唔到,想問去天才吧整要幾錢
有無人部SE升左上IOS10之後snapchat就播唔到D片? 唔理人地定自己
我部5s, 早兩日無啦啦藍mon, 出現左itunes 標誌, 但連電腦用dfu 都復原唔到,想問去天才吧整要幾錢

直接book 天才吧 到時佢報價你覺得貴可以拎機走人
除左se 真係唔知有咩細機揀

Nokia

Nokia

Sony Xperia X Compact
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞