有冇人中意整意粉? 交流下

1001 回覆
233 Like 28 Dislike
我都睇過有個西人放入碗撈
太鹹不大健康
味方面ok?
我覺得唔差
唔一定要italian先識整嘅
巴打你整咗咩汁?
唔知邊度買到正宗嘅pecorino cheese

fushion 啲cheese櫃唔見
fusion
咁鬼祟
marketplace我行過跑馬地
渣甸山依啲高級分店都唔見有
喺意大利住過幾年,同意大利人食過都算多pasta,最重要係水要多,落鹽就睇經驗同個人口味,但係一定要落,口感方面al dente係王道,通常以包裝上面寫既減一分鐘左右開始試口感。醬汁方面好少部分既pasta會落cream,我淨係見煙三文魚同pasta alla norcina會落cream。仲有意大利人係唔會喺海鮮既意粉加cheese
嘩真係高手如雲
都係分享下經驗,最後都係睇個人口味。返左香港之後冇食過意粉
點解?食晒一世人嘅quota?
屋企有呀媽,唔洗煮
出街食又覺得唔好食,一係就超級貴唔抵食
有啲抗拒美式pasta,乜都係加cream同cheese,蓋過食材味道。香港正正好多呢啲餐廳
喺意大利,簡單一條zucchine整意粉都好好食
師兄識食
好pro
故人哋用高身煲整係有理由嘅
鯰魚柳喺邊買?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞