LBJ今季後歷史地位會跌幾多?

431 回覆
341 Like 17 Dislike
原來mj同kobe lebron同時間係聯盟 又學到野了
下季牙皇捲土重來你班反占狗又要縮返入老母西到
咁今季占狗縮番入個閪先啦
咪出黎啦
其實唔會話跌好多 只會輕輕扣少少分
LBJ係今年新加入球隊
隊波都冇跟佢打法tune
冇shooter冇stretch 4/5
仲要成隊波上至管理層下至教練都柒下柒下
Kobe個陣係shaq走左之後用佢做核心
圍住佢砌隊
結果Tune足三年都入唔到playoff
之後打劫左gasol返黎先有起色喎
根本冇可比性
講撚到今季湖人簽嗰啲人唔關佢事咁
唔好9up扮專家啦
補充多一點
今年LBJ 已經34開始回塘
而Kobe單核帶隊係26-8歲prime時間
班kobe迷日J夜J既81分都係呢個時候打出黎
情況差咁遠都要拎黎比
黎黎去去都係個幾個hater盲撚到上哂腦
全流一早已經debate緊究竟係第一人定第二人 衰極都係講緊top 5
夠膽話all time前10名都無份#

客觀睇波既都知 今季猢狗唔講教練用人 唔講trade 只係講傷兵都已經好難入playoff啦
你不如話我知有邊個可以係咁既狀況下 帶到呢班wide open 必炒既友仔入playoff
到時再討論佢all time rank:-)
all time小前鋒就一定top 1
overall就有top10,top5就真係要討論吓
不過計哂所有位置好難比較架喎其實
18 唔算一人啦
而家喺湖冇Love 先知幾重要
究竟有幾唔識打波既人先至講得出kobe只係copy cat
就籃球技術層面黎講,佢技術既多樣化絕對比mj多,只係fadeaway似啫,只係過去廿年俾人吹噓係mj接班人先至無限放大話佢學mj
現家幾肯定 top3 (mj 渣巴肯定成就高過佢 其他都有得拗下)
4mvp
3mvp
八次總決
應該無咩邊個做到
但如果去到40000+10000+10000+先畢業
就可能top2
kobe 多樣性 同footwork既技術層面上甚至超過mj
只可惜efficiency唔高
btw kobe自己都係話佢學mj架wo 吹噓同無限放大真係唔關事 佢的確係copy cat

但copy cat係好係壞 就好睇你點睇既
部份人講到kobe只係mj複製人真係過份咗,完全貶低晒佢其它技術
Jordan 賣鞋已經世界第一

應該後無來者
到依家仲有人話佢以前係一人球隊奪冠
你自己睇下熱火騎士陣容幾勁先再講啦
今年就真係叫做得返佢一粒巨星喇,結果呢
條友冇人carry就唔掂喎,今季組唔到3巨頭連季後賽都入唔到,仲有人吹到佢入top3/5
真心講今季無論係trade定係佢自己同隊友輪流受傷
其實都係啲佢控制唔到既野黎既
前半季其實glo冇搞咁多野嗰陣我記得起碼都有排過西4
係之後又多鳩trade,跟手佢又傷左一排啲𡃁仔又打到pat屎咁又多傷
再加埋ad事件搞到人心惶惶
其實坦白講入唔到playoff唔可以怪哂佢既
佢常規賽唔守波其實以前係騎都周不時有架
不過係啲隊友夠好cover到乍嘛
而家去到新地方啲隊友唔夠好
佢又已經慢慢年紀大
啲人話kobe嗰陣死都carry到隊波入季後賽
一來其實當時啲隊友其實好啲
二來就係最後就因為太操勞搞到playoff整親大傷一次
往後就慢慢回不去了
所以作為猢我都唔想LBJ今季燃燒生命之後收皮
寧願等下年簽完換完捲土重來
起碼仲有幾年貨仔
驚咩 大把fans話係隊友廢弓34歲晚晚接近三雙仲想點
琴日總得分又過埋mj 好快變goat
占帝早排先好霸氣話東岸招兵買馬就係想砌低佢 宜家佢走左其他隊先咁勁是不要占帝遊走西岸 你們早就完蛋了
Russel
MJ 話係開季前LBJ 話想打無球 先唔入射手 先簽左D 可以組織既人番黎(雖然全世界都知一皇四射先係最佳配搭)

WALTON 個白痴教練又係,明明自己最叻係打小球,但係又教唔到個form 出黎。

班YC 唔洗講啦,ball 哥ok 不過傷足半季。BI 過左all star 先訓醒,kuzma 直頭防守黑洞。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞