LBJ今季後歷史地位會跌幾多?

431 回覆
341 Like 17 Dislike
你有冇睇到你d時間係幾耐前
全部都係今季開始前 上季的確係打得好 仲似一個大佬係事實
不過今年...
你唔信佢會跌既咪等完左今季 上去問多次
講數據佢又唔係最靚
講態度又冇
講技術更加唔洗講
除左身體質素係最頂級之外
我睇唔出佢點解可以入硬前十 top2
就係想湖人好所以冇真湖狗會想佢黎
你睇下依家幾好?
更衣室氣氛一流
戰績直追上年
高達四成
痴線
要mon住你回我?
你老幾
咁幼稚既喂
講到一季就足以影響到lbj職業生涯插水咁
你睇唔出係你從來未客觀咁去睇lbj as a player

作為kobe死忠 我夠想佢係top5入面 就算唔計lbj top5 unarguably mj,Kareem,Russel一定有份
剩低兩個位咁多人要放 magic wilt bird Hakeem shaq kobe
唔係kobe唔夠好 係班名宿既成就match唔到

我本身唔鍾意lbj打法 但議事論事佢既成就係top5 for sure, arguably top 1,2

anyway今次20日前 夠近未
我係話有人負評又駁唔到 唔好對號入座
條友都幾雙重標準, LBJ就個人而言out of 10, Kobe就撻個reddit出黎咁客觀
尋晚無聊睇番KOBE最後個場波
好撚感動,想喊出黎
就算唔計
只係暫時將lbj take out of the whole conversation
我個人而言係top3
衝出黎柒
因為今季先反映到真實水平囉
前咁多年呢喺東岸 仲要差唔多係最弱個十幾年
叫做勁既係得超塞個三幾年
之後年年三巨頭 拎到冠軍 拎到數據有幾出奇
佢有一年冇兩個巨頭隊友都拎到冠軍先好同我講佢超越高比啦

高比既成就 絕對係最前個幾個名宿囉好冇
5rings
第三得分 同時係30000up pts 6000up ast既第一人
乜防守一隊乜title都費事up
淨係d榮譽都唔會輸俾一班名宿
輸洩少少既叫做常規mvp 得一座

然後到你口中又變到唔夠一班名宿黎
不過重點都唔係爭論一班名宿既榮譽邊個多d
基本去到呢個程度上都係五十五十

而係你係都要講到lbj一定top過kobe呢下搞笑
高比未去過東岸組隊冇得講
LBJ相同年紀黎到湖人 陣容比同期高比好少少 所我當你差唔多
成績呢?
淨係呢樣已經分到高下啦
我咪話左reddit係有唔少人講lbj top5囉
然後個人而言 我覺得佢唔值top10有咩問題
之後再話reddit 都唔少人講高比top 10
兩件事有咩衝突?
同埋客觀咁睇LBJ as a player
除左數據真係靚之外
有咩係值得稱道
技術冇
態度唔好 唔係你估Leflop queen crybaby 呢d稱號邊度黎
打唔贏就轉隊組隊
嚴重d講 成個nba風氣真係由佢帶頭帶壞 變左大家都想速食

做為一個球員 佢有咩值得人尊重?
如果佢以上季咁既態度 一直留喺騎士 我就會尊重佢
一季就反映到真實水平 服左你
高比成就係最前既名宿....lol 你應該好後生
你提既成就無問題 但就係唔夠d名宿黎
get your facts right

lbj成功既方法有人同意有人唔同意 但成就上佢同kobe直程係兩個tier既分別 你咪繼續呃自己囉

陣容比同期高比好 黑都講到白
又係你話時間耐 我先俾20日前既你睇 媽我好亂
一個無技術既人點刷到數據笑撚死

態度唔好好主觀wo 每個球星都有被攻擊既地方

組團風氣明明Celtics先 又瀨

上季繼續留係騎士有咩值得尊重?
你以為換隊好好玩 一定會成功?
有巨頭既冠軍又唔計
30000萬分6000助攻James一樣做到
4個MVP3個FMVP連續十幾年一陣拎去同名宿比又好失禮?
同埋今年陣容好過當年F4?
淨係有家嫂鳩猴都唔係同一個Lv啦
佢地打唔出成績係因為夾唔到姐
你有冇睇到你d時間係幾耐前
全部都係今季開始前 上季的確係打得好 仲似一個大佬係事實
不過今年...
你唔信佢會跌既咪等完左今季 上去問多次
講數據佢又唔係最靚
講態度又冇
講技術更加唔洗講
除左身體質素係最頂級之外
我睇唔出佢點解可以入硬前十 top2
講到一季就足以影響到lbj職業生涯插水咁
你睇唔出係你從來未客觀咁去睇lbj as a player

作為kobe死忠 我夠想佢係top5入面 就算唔計lbj top5 unarguably mj,Kareem,Russel一定有份
剩低兩個位咁多人要放 magic wilt bird Hakeem shaq kobe
唔係kobe唔夠好 係班名宿既成就match唔到

我本身唔鍾意lbj打法 但議事論事佢既成就係top5 for sure, arguably top 1,2

anyway今次20日前 夠近未
因為今季先反映到真實水平囉
前咁多年呢喺東岸 仲要差唔多係最弱個十幾年
叫做勁既係得超塞個三幾年
之後年年三巨頭 拎到冠軍 拎到數據有幾出奇
佢有一年冇兩個巨頭隊友都拎到冠軍先好同我講佢超越高比啦

高比既成就 絕對係最前個幾個名宿囉好冇
5rings
第三得分 同時係30000up pts 6000up ast既第一人
乜防守一隊乜title都費事up
淨係d榮譽都唔會輸俾一班名宿
輸洩少少既叫做常規mvp 得一座

然後到你口中又變到唔夠一班名宿黎
不過重點都唔係爭論一班名宿既榮譽邊個多d
基本去到呢個程度上都係五十五十

而係你係都要講到lbj一定top過kobe呢下搞笑
高比未去過東岸組隊冇得講
LBJ相同年紀黎到湖人 陣容比同期高比好少少 所我當你差唔多
成績呢?
淨係呢樣已經分到高下啦
有巨頭既冠軍又唔計
3萬分6000助攻James一樣做到
4個MVP3個FMVP連續十幾年一陣拎去同名宿比又好失禮?
同埋今年陣容好過當年F4?
淨係有家嫂鳩猴都唔係同一個Lv啦
佢地打唔出成績係因為夾唔到姐
成就你自己上維基search la
又想重新返去同期陣容比較問題
上面先比完數據你證明
唔係回你
有冇技術同刷唔刷到數據係完完全全冇直接關係

超賽幾條友已經係平均over三十 球員生涯尾段先組隊有咩問題 係唔少冇冠老將都會做既選擇
占士?26歲巔峰階段就組
根本兩件事完全唔同 但係就成日俾d占粉拎黎擋槍

留喺騎士係代表會同球隊 甚至係佢母會 共同進退
king always defend his kingdom
可惜呢個king唔係
又扭曲人概念
唔係有巨頭冠軍唔計係試下冇兩個巨頭隊友 + 一堆明星隊友
占士做到 不過唔係第一個
然後冇人話佢成就好失禮 又幻覺

當年f4?又講呢樣
拿殊講緊就黎四條野又係巨頭
夾唔到係真
不過點都計唔到f4啦
如果38拿殊都計巨頭
咁占士應該有十巨頭?
defends
係騎1.0咪試過單拖帶隊
你唔會講騎1.0有巨星隊友掛?
佢就係比你所講既「巨星」籃球屈左幾年重要比對面同你講「忠誠會害左你」呀

同埋何來一堆明星隊友啊?
除左三巨頭基本都係老將黎架大佬
睇返熱火個陣Miller、Battier、Birdman、Ray有邊個係後生?後生既Mario、Cole係自己養既。
騎士個陣又有邊個係明星?KK?D will?Rose?IT?我講出黎你都笑啦下話,極度嚴格咪就係Wade一個

係唔係第一個拎好重要?
最重要既係最後拎到幾多呀

咁你係咪覺得有鳩猴同家嫂既湖人係廢過今年隊湖?定你覺得依家湖班YC已經算係「巨頭」?
一句話無關就無關完全零解釋 勁有說服力[s
請舉例如何無技術地但可以係nba總得分入到top5

按你logic平均30歲組隊係合理 26歲就唔合理
咁你不如同我講26歲定30歲既LeBron威脅大d

有咩原因一定要留係母會共同進退?母會持有人同你關係不和 地方無人識 無球員想黎呢個咁悶既城市

試諗下假設你係大陸四五線城市出世 而你自細醒過好多人 你會唔會選擇留係度發展 定係出去一線城市闖 闖完就帶你學識既野同財富翻黎 再推動去發展 令家鄉更多人認識? 你估個個出生大城市?

一直做緊既野就係defend佢既kingdom, 而唔係只係母會咁簡單 I promise school聽過未?

It's always bigger than basketball.
Top 10都冇就over左啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞