LBJ今季後歷史地位會跌幾多?

431 回覆
341 Like 17 Dislike
外國主流係講緊kb緊頸入top 10
lbj 就top5內 for sure

利申kobe死忠
你講黎講去既主流咪就係espn個d媒體 lo
係咪應該'人'先係主流呢
叫你問人 你就話媒體
咁係咪睇一件事睇媒體既講法=人既諗法 =實際情況?
咁唔怪得中國咁幸福快樂 自由開放啦
你真係自己慢慢玩

利申 占皇死忠
打得多場=穩定表現?

搵晒俾你睇 唔洗唔該
你講個兩個 世界和平同魔獸 夾埋都冇30分
係啊 好穩定啊 穩定地低分啊嘛
1. 我講主流 唔單止係講媒體 唔好偷換概念 你鐘意用人去比較 reddit主流甚至係講緊kobe all time out of 10 有哂理據 你又點睇呢d“人既諗法”

2. 跟你用中國做例子 姐係你覺得中國d人價值觀無問題 得d媒體有問題?come on

3. 每人既諗法無可能收集到哂 多人認同少人認同亦唔代表係真相 而媒體亦只係一部份 但事實上主流係認為foj top5已經坐定 top2就50/50
主流係唔一定啱 但你連主流都可以黑白調轉就....
1. 打得多場無話過係等於表現穩定 係話你sample size細 寫到咁明顯都可以理解錯到咁

2. 當年平均每場波總分得個102.2分 今年去到成111.9分 差成10分wo你同我直接比較

2. Dwight 場均17.1分 12.4板 57.8%命中 你唔講只係講得分 仲要打成76場 試問今年有邊個打70場以上有接近d既數據

3. 慈世平場均得分的確唔高12.4分 但當時總得分亦比較低 由當你睇到mwp每場三分起手5.5次 得34.2%三分命中
而係現今重視三分既世代 今年場均三分射超過5次既kuzma得 30.5%,請翻黎既射手Bullock 29.9%

4. 意見無問題 但你d理據表面到咁就
歷史地位不嬲都係成敗論

點計都係計Rings 數量先

James都接近退休年齡,仲可以拎到幾多Ring 大家心照
只睇rings數量
bill russell就會係波神而唔係mj

點解波神rings少過人 但被認為係波神?
rings既含金量既分別
1. 強調明星賽表現係話你知ig有球星級實力 係睇有冇發揮機會
而佢兩個雖然有傷 但實際上都打左成半季 呢個數據都可以反映到佢地平均水準

2. 總得分差十分 咁我就算計百分比 都係ig佢地高啦係咪啊

3. 魔獸作為一個中鋒 六成未到命中只可以話中上 唯一亮點係12.4rpg 聯盟第三
不過如果要稱為巨頭 連一樣頂尖數據都冇 你都唔好意思啦係咪啊 更何況係曾經稱為第一中鋒

至於三分命中大家差唔多 都係雷 bullock不在討論範圍

依家講緊第二三點既表現雖然唔叫頂級 不過絕對冇你口中咁不堪囉
1. ok 認證你所講既LBJ主流top5 top2就真係... 都係得個三兩個會講d咁既野 同時亦都好多人話佢係stat padder添
可惜就我個人而言俾盡佢前十 過埋今季甚至會跌
不過kobe out of 10我就認可唔到 就算我去埋你講既reddit 網查 大部分都係6-10

2. 用中國做例子只係指出 官方 媒體所講既野信一成就夠
Espn話
係咁搬龍門 球星潛力又點 發揮不穩同佢拎多分無衝突

dwight作為巨頭唔合格更加唔明你呢個point有咩意義 佢打既場數多 數據亦唔失禮
對比今年young core上陣次數少咁多場 新人穩定度本身自然亦較低

換句話young core狀態原本已經飄忽 加上今年傷兵更嚴重 對roster做成既混亂大過13年好多

係你本身話13年答左我 但明明根本今年混亂多咁多
點解你個resdit同我個reddit差咁多既

btw講得出lbj俾盡前十仲要跌出真係笑左出聲
原來盲撚到咁
捧占士既邊好意思講冠軍含金量
鐘意得James嘅有幾多個真係有睇過KOBE 打波
真湖根本無一個承認過LBJ
笑撚死 細細個移左民去LA
當地湖迷知lbj黎不知幾開心 我地實在太耐無入playoff啦 係得lbj haters唔想佢黎
真湖只會想湖人好 無理由唔想lbj黎 連kobe都公開講過pure Lakers fan 會好welcome love

發覺你地既認知同現實差好遠 係hate得太盲目定點
講緊係計rings 數量先咋喎

之後再睇其他stat啦

唔通我搵tony parker 同lbj 比較歷史地位咩
啲人唔係屌佢轉隊,係屌佢抱團,佢轉去熱水個年簽埋當年龍王再續埋wade
占迷屌kd果陣好清醒,識得話如果去勇士以外既隊都冇所謂
占迷比人屌就識扮傻,一味將轉隊同組隊一齊講
有時真係畀D占狗笑撚死
講到占士組團有幾大苦衷又狂屌KD, 完全係精神分裂
最撚仆街係佢地狂屌Love同Bosh,有d直頭想話Irving無料到
組團=抱團?
所以應該繼續留守 等運到去證明自己?
即使現實係大部份美國人連cleveland係邊都唔知
只係識負評 根本駁都駁唔到
呢個又駁都駁唔到
睇見你班傻鳩喺度互片就諗起班足球撚爭論美斯定c朗勁啲咁
一樣咁on9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞