[烏雞死全家] AC米蘭球迷討論區4

1002 回覆
11 Like 3 Dislike
上年先喺casa milan印咗件迪迪仔波衫

我次次等換季大減價先買會唔會好衰仔

between我記得雞巴哥上年係現場睇反CUP西瓜皮嗰場?

唔係我嚟,我無去睇球賽
2016年度足球界別球會球衣銷售榜出爐,頭十位繼續由兩大體育品牌龍頭Nike及Adidas佔領多個位置,英超球會佔銷售榜頭十比重最高,但名帥哥迪奧拿帶領的曼城意外地前十不入。

第一位為Adidas的英超球會曼聯,受惠於今夏簽入多名星級戰將如伊巴謙莫域及普巴下,球衣銷售量高達280多萬件,拋離第二名同樣為Adidas的西甲勁旅皇家馬德里近60萬件,第三位是Nike皇牌,擁有MSN的巴塞羅拿,銷售量達190萬件,車路士及拜仁幕尼黑分別列第四及第五。

值得一提是兩大英超勁旅阿仙奴及利物浦,雖然繼續名列前十,但銷售量均比上年減少了,兩隊即使總和加起來也被第一名的曼聯大拋離近100萬件,阿仙奴更首次排名低於宿敵車路士,兩隊在未來需慎重考慮該隊的球衣是否不合球迷心水,製造商均偏冷門下是否令球衣銷量不及對手等問題,畢竟球衣銷售是球會一項重要收入來源。

以下為頭十排名及銷售數字

1) 曼聯,2,850,000

2) 皇家馬德里,2,290,000

3) 巴塞羅拿,1,980,000

4) 車路士,1,650,000

5) 拜仁幕尼黑,1,500,000

6) 阿仙奴,1,225,000

7) 祖雲達斯,850,000

8) 利物浦,705,000

9) 巴黎聖日耳門,685,000

10) AC米蘭,650,000

啱啱隔離post睇到https://lihkg.com/thread/112524/page/1
我蘭波衫銷量竟然排第十
原來呢個世界仲有咁多傻佬捧呢隊中游波

認真講句,好開心仲有咁多米蘭迷一齊支持米蘭,我地一定會等到另一個高峰

支持得米蘭都係班消費力高的中佬,有幾多年輕球迷

九十後都仲有嘅,再細啲嗰啲唔係老豆撐開可能連米蘭個名都未聽過

老豆輩果啲多數獌狗 阿狗

呢度好似有d巴打都仲讀緊書

有巴打仲讀緊書
我老豆都係睇獌

唔係我嚟,我無去睇球賽

咁係我認錯人

我淨係記得有巴打睇切切9射輸俾博洛果場

唔係我嚟,我無去睇球賽

咁係我認錯人

我睇個場大炒拖連奴3球
2016年度足球界別球會球衣銷售榜出爐,頭十位繼續由兩大體育品牌龍頭Nike及Adidas佔領多個位置,英超球會佔銷售榜頭十比重最高,但名帥哥迪奧拿帶領的曼城意外地前十不入。

第一位為Adidas的英超球會曼聯,受惠於今夏簽入多名星級戰將如伊巴謙莫域及普巴下,球衣銷售量高達280多萬件,拋離第二名同樣為Adidas的西甲勁旅皇家馬德里近60萬件,第三位是Nike皇牌,擁有MSN的巴塞羅拿,銷售量達190萬件,車路士及拜仁幕尼黑分別列第四及第五。

值得一提是兩大英超勁旅阿仙奴及利物浦,雖然繼續名列前十,但銷售量均比上年減少了,兩隊即使總和加起來也被第一名的曼聯大拋離近100萬件,阿仙奴更首次排名低於宿敵車路士,兩隊在未來需慎重考慮該隊的球衣是否不合球迷心水,製造商均偏冷門下是否令球衣銷量不及對手等問題,畢竟球衣銷售是球會一項重要收入來源。

啱啱隔離post睇到https://lihkg.com/thread/112524/page/1
我蘭波衫銷量竟然排第十

認真講句,好開心仲有咁多米蘭迷一齊支持米蘭,我地一定會等到另一個高峰

九十後都仲有嘅,再細啲嗰啲唔係老豆撐開可能連米蘭個名都未聽過

老豆輩果啲多數獌狗 阿狗

反而利狗, 曼狗多

我蘭波衫銷量竟然排第十

90後

唔係我嚟,我無去睇球賽

咁係我認錯人

現場睇
嗌到癲

唔係我嚟,我無去睇球賽

咁係我認錯人

山長水遠去到睇到切切鳩射真係激撚死

米蘭而家得番d老patpat睇

利申,雷哥交捧卡卡果期開始睇

冇計,成隊冇晒星,最多香港人識可能係康打

唔係我嚟,我無去睇球賽

咁係我認錯人

現場睇
嗌到癲

原來係你
好羡慕
呢場真係我蘭近幾年最激盪人心嘅比賽
自己一個喺屋企都睇到嗌出嚟

半夜三更嗌到屋企人問我咩事

九十後
我歐冠果季跟大哨轉會過黎
果陣呢隊西波既人情味真係好正

不過身邊全部曼利阿迷

當年特登買嚟儲

我剚有幾期米蘭人封面嘅

最新一期進攻足球有雲巴士頓都想買,但一諗起入面得幾句就都係不了

仲有同事問我巴神踢成點,有無轉會

same here
有個仲問緊pato

最近有個老屎忽問當拿仔,睇完片話佢有咩咁勁,話啲撲救手法錯曬
我話16歲仔你想點
心諗老屎忽係要攞人地遲早學到既野黎踩,無視現有既天份

手法錯 魯馬仔好正宗傳統龍喎

封位幾好 又指揮到防線

same here
有個仲問緊pato

最近有個老屎忽問當拿仔,睇完片話佢有咩咁勁,話啲撲救手法錯曬
我話16歲仔你想點

封位幾好 又指揮到防線

當拿仔係衰有時接唔實甩手 有時輕出 同龍門球唔準姐 唔覺得佢手法有咩問題

same here
有個仲問緊pato

我話16歲仔你想點

封位幾好 又指揮到防線

當拿仔係衰有時接唔實甩手 有時輕出 同龍門球唔準姐 唔覺得佢手法有咩問題

鬼叫佢個樣同身型唔似十幾歲咩,個個都以為佢好大個
同啲唔會睇意甲嘅人講我地隊波跟本無野好講

same here
有個仲問緊pato

我話16歲仔你想點

封位幾好 又指揮到防線

鬼叫佢個樣同身型唔似十幾歲咩,個個都以為佢好大個
同啲唔會睇意甲嘅人講我地隊波跟本無野好講

當拿仔根基好好喎,真正手勢錯果d,打手鎚失敗率高
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞