新年度球衣銷售榜揭盅:曼聯皇馬巴塞領銜,車路士超前阿仙奴

78 回覆
4 Like 0 Dislike
2016年度足球界別球會球衣銷售榜出爐,頭十位繼續由兩大體育品牌龍頭Nike及Adidas佔領多個位置,英超球會佔銷售榜頭十比重最高,但名帥哥迪奧拿帶領的曼城意外地前十不入。

第一位為Adidas的英超球會曼聯,受惠於今夏簽入多名星級戰將如伊巴謙莫域及普巴下,球衣銷售量高達280多萬件,拋離第二名同樣為Adidas的西甲勁旅皇家馬德里近60萬件,第三位是Nike皇牌,擁有MSN的巴塞羅拿,銷售量達190萬件,車路士及拜仁幕尼黑分別列第四及第五。

值得一提是兩大英超勁旅阿仙奴及利物浦,雖然繼續名列前十,但銷售量均比上年減少了,兩隊即使總和加起來也被第一名的曼聯大拋離近100萬件,阿仙奴更首次排名低於宿敵車路士,兩隊在未來需慎重考慮該隊的球衣是否不合球迷心水,製造商均偏冷門下是否令球衣銷量不及對手等問題,畢竟球衣銷售是球會一項重要收入來源。

以下為頭十排名及銷售數字

1) 曼聯,2,850,000

2) 皇家馬德里,2,290,000

3) 巴塞羅拿,1,980,000

4) 車路士,1,650,000

5) 拜仁幕尼黑,1,500,000

6) 阿仙奴,1,225,000

7) 祖雲達斯,850,000

8) 利物浦,705,000

9) 巴黎聖日耳門,685,000

10) AC米蘭,650,000
好地地用乜鬼puma
車路士仲少fans 不過用adi先多人買d
好地地用乜鬼puma

老老實實
阿同利呢幾年件波衫都唔係幾好睇
Puma 同nb
好地地用乜鬼puma

下年用番nike
又會咁勁間間都齊頭數字
鏝城新波衫真心柒,logo都柒左
比我都唔想買
好地地用乜鬼puma

唔係fans 點會買波衫
成五六舊水一件
好地地用乜鬼puma

成五六舊水一件

大把人儲波衫啦
問心以車仔fans數量會多得過阿仙奴咩
唔係名牌adi光環點會排高左
都同成績有關既,近年車仔贏聯賽歐聯,球迷緊係買件印金章或者留念啦,反觀阿記都係咁,我身為阿迷今年都無買
好地地用乜鬼puma

成五六舊水一件

大把人儲波衫啦

我真係未見過有人會大手買波衫儲
好地地用乜鬼puma

成五六舊水一件

大把人儲波衫啦

妓不願面對之真相
阿狗好地地轉乜野puma
同埋呢兩年冇球星加盟
而且拎唔到大賽冠軍係咁上下
呢隊垃圾排到第6都幾勁
同埋呢兩年冇球星加盟
呢隊垃圾排到第6都幾勁

但真心puma幾靚,唔係阿狗都有一刻想買
好地地用乜鬼puma

成五六舊水一件

大把人儲波衫啦

妓不願面對之真相

好地地用乜鬼puma

成五六舊水一件

咪係 果陣利記轉new balance 果件柒仆街都大把利迷買,又唔見果陣話少左。上年車仔件衫有金章多左人買有幾奇,有d 車迷fd 唔成日買波衫都特登印。唔係fans點會8舊水買件衫
車路士成班glory hunter
上年冇glory點會買衫呀
ching唔好作數據啦
同埋呢兩年冇球星加盟
呢隊垃圾排到第6都幾勁

每季波衫設計都有d on9野
又冇放咁多錢宣傳
好地地用乜鬼puma

成五六舊水一件

咪係 果陣利記轉new balance 果件柒仆街都大把利迷買,又唔見果陣話少左。上年車仔件衫有金章多左人買有幾奇,有d 車迷fd 唔成日買波衫都特登印。唔係fans點會8舊水買件衫

要買金章2015中開季頭幾個月都買左啦
搶左爺爺個第四
同埋呢兩年冇球星加盟
呢隊垃圾排到第6都幾勁

多仔既puma波衫
車仔上季咁柒都賣到咁多波衫
好地地用乜鬼puma

成五六舊水一件

大把人儲波衫啦

妓不願面對之真相

條友on99
最少我地一般大眾只會買自己愛隊
叫我買阿? 500買件拖地布返來做乜鳩

即係你想講車仔多fans過阿?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞