[畫樹2] 心理測驗了解自己

442 回覆
14 Like 4 Dislike
多謝樓主!我已經跨過咗了

健康 茁莊 快樂

清新 靜 溫暖

逍遙 成長 漫長

唔該巴打

堅毅 孤獨 有安全感
麻煩曬

高大
寬廣
舒適
睇嚟巴打你冇咩自信心,有目標但覺得自己能力唔足夠去達成。
想法多多,但行動欠奉。所以你好想得到人哋嘅支持同鼓勵。同時亦見到巴打有d嘢係一直都未放得開,似乎係一個情感上嘅創傷?
如果唔介意嘅,可以tg我哋: Caritasinfinityteens 傾吓呀
巴打你有時可能會迴避/抑制緊一d 有關情感嘅事呀。
你希望可以隨心隨意、不受規限咁生活,表面上你看似唔注重但其實你都好在意自己有無目標。

枯萎 希望 搖搖欲墜
絲打你似乎而家渴望停一停、休息安頓一吓。
而過往發生嘅事可能拉扯緊你,消耗緊你嘅精力。
同時你又好想去發展自己,所以感覺你而家都幾迷惘同有少少焦慮呀,鼓勵你嘗試踏出一步

自由 希望 追求
睇黎絲打生活都有啲目標想達成,但有時候會有少少猶豫,唔知自己做得啱唔啱。
同時生活都引發你唔少情緒,可以分享吓嘛?
睇嚟絲打幾缺乏安全感。即使有好多嘅目標,有時候似乎比較容易被動搖同埋覺得自己無咩能力咁,有無機會可以講多啲我知呢?
藍絲
你講得好岩呀 好辛苦呢
而且我係比較知道自己嘅方向嘅人黎嘅

古老 高大 詭異

唔該曬巴打,好準呀
依家無論係學業、愛情、前途定興趣方面都好迷惘,以前以為知道自己條路應該點行,但之前遇過困難後就開始懷疑自己 有好多好多野想做,但我總係踏唔出第一步 多謝你嘅意見啊,其實真係好需要人話醒我 我會認真審視吓自己,希望可以向自己嘅目標慢慢進發

普通 雜亂 後生
唔該樓主

成功 曙光 堅強
Thx
謝謝巴打

安全感又唔知喎。如果話目標既係工作上?做緊個行叫做係專業所以好難踏出一步轉行,但有時會諗做另一行會點呢?但人工又低d咁所以就無行動過。
想問下咩係強迫情感? 同埋有冇得講多幾句
形容詞唔係講棵樹咩 我純粹覺得真實唔會咁樣一舊雲咁咋

btw係絲打 用男朋友account玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞