[畫樹2] 心理測驗了解自己

442 回覆
14 Like 4 Dislike
感覺上你係一個好冷靜既人,但經常都會有好多野諗。 最近身邊係咪有啲野煩住你,令到你既心情都唔太好呀?如果有咩諗吾通都可以搵我地傾架!!加油!
巴打你應該有好大嘅目標但唔易達成,唔知你介唔介意講下點解你棵樹嘅形狀咁特別嘅?!
巴打你對自己嘅期望都幾多,同埋你好似係一個唔可以同時間處理多樣工作嘅人黎。Btw你係未都幾嚮往樸素生活?
絲打你好似抗壓力比較低,好需要愛同埋關心。生活最近上係未有啲焦慮嘅感覺?
巴打好似幾驚自己失去能力,唔敢同人講自己嘅諗法同感覺,係咪因為覺得生活唔夠安全感?
巴打你係一個有目標嘅人,不過你好似有啲神經緊張同埋焦慮,有無啲事係你重未放得低?
巴打似係一個進取嘅人,好想發展同表現自己,同埋做野自信果斷。不過你有無俾啲事影響過你嘅信心同判斷力?
樓主你係咪miss左我啊

亂中有序
舒適
簡單
多謝巴打覆我
目前又冇話有咩目標喎
應該話自從達成咗啲目標後就揾唔倒啲咩新目標咁

唔想畫啲太普通嘅樹
就畫咗呢棵出嚟
諗住係畫到參天巨木咁嘅feel,不過畫功呢家嘢

強壯,豐盛,春意

壯實 綠油油 安全感
前面好似都幾啱,的確好鍾意表現自己,同埋會成日覺得自己唔夠叻,識既野唔夠多,push自己做好啲學多啲,不過有無成果就另計
信心就好睇做乜,自問有時都幾無自信
岩呀,一同時多野做就會亂曬
係呀好響往 不過唔知幾時先過到
多謝巴打覆。
講得真係好中,成日好驚自己會冇價值被人遺棄,又廢時講自己感受同人衝突,會係咁逼自己做好啲。
係咪miss咗我
童年多災多難加上人生有太多波折攪到個人完全冇晒自信同安全感
所以情感需求好大,正常人要一倍嘅愛,我就要三倍嘅愛先可以維持到個平衡
對人關係嗰方面我唔怕付出,亦都唔怕做熱情嗰個,但係只要個距離一同其他人拉近我本能上就會覺得好不安,好矛盾,搞到我好難同其他人keep到一段健康長久嘅關係
lm

茂盛 生命 強壯

巴打似係充斥負面情緒,容易緊張同抑鬱。平時係唔係成日都收埋自己,較少同人分享唔開心嘅事?
巴打/絲打似係一個有自信同能力嘅人,希望將來能夠一展所長。但你有時候難以控制情緒,會出現多愁善感。唔知你有無比呢d野影響生活呢?
巴打/絲打係一個果斷嘅人,適合擔當重任,但好似有時候會比情緒影響左你嘅判斷。唔知你有無咩事被自己嘅情緒影響左你嘅計劃?
巴打/絲打係一個有信心嘅人,有清晰嘅目標同埋堅定嘅決心。但係有時候會較為自我中心,過於表現自己。有冇試過因為咁而令你同朋友出現爭執?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞