[畫樹2] 心理測驗了解自己

442 回覆
14 Like 4 Dislike
巴打/絲打似係一個細心嘅人,而且人際關係亦都唔錯。不過有時都會好渴求被愛,唔知係屋企人或者其他方面比唔比到你呢?

龐大 屹立不倒 茂盛

生氣勃勃 春天 自然
巴打
第一句承你貴言啦 我都一時時 感情事好唔果斷 但的確其他事係果斷/push自己果斷
但情緒的確好影響我 一有小小懷疑情緒就會卻步或者發癲
例如事業一有打擊就停左諗好耐究竟啱唔啱自己 愛情一有問題就會無左理智
你會唔會有suggestion?

強壯,豐盛,綠油油

豐碩
色彩繽紛
絲打似係一個細心嘅人,而且人際關係亦都唔錯。不過有時都會好渴求被愛,唔知係屋企人或者其他方面比唔比到你呢?
巴打似係一個重視朋友同人際關係嘅人,而對現實較為缺乏安全感,害怕失去某些人或事。係咪因為經歷過啲咩令你有呢個感受?
巴打你應該係好重視同人之間既關係,同時亦好需要安全感,所以有時會抑制住自己既情緒,唔想影響到人。但另一方面,你又好希望自己可以有能力去幫到身邊既人,做你朋友應該會好開心
你係咪渴望有目標,但係而家既你唔係太清楚自己想要啲咩,唔知你係咪都為住尋找呢啲目標努力緊呢? 希望你可以一步一步更接近你既目標,過自己想要既生活。亦可以分享下你而家最想做既一件事黎聽下呀?
見你幅畫都好色彩繽紛,相信你都係一個比較正面既人。我感覺到你同人既關係都幾好,同時亦需要其他人既關心同愛。
不過最近係咪有D野發揮得唔係太順利?感覺到好似有D外來因素衝擊緊你咁
絲打係一個好需要安全感既人,都幾重視同其他人既關係。但有時會唔會太過重視身邊既人,反而讓你唔敢表達自己既諗法同感受?同埋係咪都有好多野擔心緊?有需要既都可以搵我地傾傾呀
絲打係咪自己唔係好夠自信?好怕無人支持你,得翻自己一個?
我諗你都著緊自己同其他人既關係,會唔會係因為咁都令你有d焦慮呀
絲打你都希望好好發展自己,同時你亦有一定既信心,份人應該都幾積極進取 而且你都好硬淨,喜歡同人溝通,繼續加油呀絲打!
睇黎絲打係個好渴望自由既人,但又暫時未搵到明確的方向目標,而且你內心裡頭亦都好需要身邊既人去愛同關心。加油加油!可以試下衝出走一番丫!
絲打都係個有決心、有上進心既人,而且都計劃緊將來既發展。不過而家你既可能係正正受到一D限制,而你希望能夠渴望絕處逢生。係幅畫睇到你有d唔開心既事困擾住你,可以分享下?
我地覆左你未嫁?
因為我手上Tg收到既畫都已經覆哂嫁喇
巴打最近係咪都覺得好大壓力?感覺你想法較為負面,而且都情緒化。你係一個防衛性較強既人,好多時其他人未必咁容易明白你。可能因為曾經受過一D傷害,你自己亦自覺無辦法去痊癒到。
我都幾擔心你呀巴打,如果唔介意既,可以Tg我一齊傾下呀
絲打你既情緒似乎較為複雜。你既性格應該算係有上進心,你自己亦有一定既自信心。而家受到一D 幾大既限制,令你發展停滯中。你又會害怕失去一D能力。唔知而家既你,最希望可以做一件咩既事呢?
巴打你係咪正遇到d挫折?有時你都會情緒化,但你會盡量迴避呢d情緒。同時,你對自己既信心似乎唔係太足夠,覺得自己能力唔強,容易受到外界既影響。
依家返緊full time,但係對於事業前途仲係好迷茫,唔知想點行 (不過已經send緊cv去apply有興趣同好pay嘅工)

同埋對於依家份工,有時多野做到覺得辛苦;加上近排學緊新野,有時唔識/唔明嘅地方會炆自己點解會咁廢,做野做唔好佢 (個排比呢d事搞到想一了百了,間唔中就會比呢d負面情緒guide到咁諗)
唔知你係咪有一d唔開心既經歷影響緊你,以致你而家既生活/目標追求上有少少混亂?但我諗你都係一個有自信、有幹勁既人,我相信你都有方法處理好佢。加油呀!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞