Samsung Note 8/S9/Note9/S10 討論區 ( 29) 十周年 S10 準備開賣2

1001 回覆
23 Like 4 Dislike
多2千喎因為整爛手機先換,所以無乜budget
Qualcomm SDM710 Snapdragon 710 (10 nm)
查下個性能到邊
但其他SPEC夠做既
咁你打唔打機先
唔打
S10e係最好既選擇
但如果你筆值唔夠 唔知你會唔會諗大陸機
1+6T 算係最唔國產既大陸手機 但845
如果想要855可能小米會岩你D
咁s10+啦
s9
早排先賣走左部S9
唔打機都唔建議S9 4GB RAM真係太少
今日D舖頭突然封曬口唔講實價,應該係三星屌出聲
s10 128gb cmhk現客$98plan以上仲有6個月約係$5498
s10e 6gb同8gb 大分別?
HK得6gb
頭先8點訂s10+
希望第一日有機啦
5gb plan?
如果303x24=7272
部機都6000蚊,個plan唔算貴喎
6GB依家應該夠用既 流暢應該夠2年?
例如上年最低4 最高8gb 但4已經出左三年 (S7/ 8/ 9)
以三代為+2gb既 依家S7都叫夠用 但唔可以叫流暢
我親身用S9 Free Ram得7XXmb 窒窒地咁樣

所以想玩耐D都係建議8GB RAM啦
以上個人見解
s10e先最屌
有無巴打買s10e
a8s係ok嘅,710cpu唔會lag,但個相機影相真係幾差吓易爆光又冇ois易手震,但勝在電ok同大芒,lcd耐用啲

如果有錢就直上s10e啦
你就想
係圍返$303月費
機價另計
你到底有冇聽書,我更新咗十幾萬次
有冇人用三星雲端? 好唔好用
諗緊s10定s10e好,好想快啲買到,重要等多成星期好痛苦,重用緊iphone7

岩岩去左試,三部機既中框同前後玻璃既貼合度麻麻,有啲刮手
巴打爬返第一頁啦
個自拍鏡都係太美肌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞