Samsung Note 8/S9/Note9/S10 討論區 ( 29) 十周年 S10 準備開賣2

1001 回覆
23 Like 4 Dislike
想統計吓

已經訂咗s10e/s10/s10+嘅巴絲打

唔該畀個like我
S10 512
s10 128 綠
10e

等我仲想用呢個case,而家要搵第二個
唔止幾舊
我部S8+都係岩岩推出果時再遲兩星期出
所以今次S10系列都可以睇定
一樣
想問下你哋嘅版本係咩
睇下係咪未有得up
上網搵到
個 bixby key customisation 我覺得都係有 d 垃圾
佢淨係比人做兩樣野
1. 開 app
2. 行 command
我仲以為佢會好似其他第三方 app 咁
加入 d 開/關首樣野, 例如電筒, 靜音, wifi, 藍牙
或者 take 張 screenshot
雖然你可以用 command 做
但係 command 你可以開, 但到你要閂又要去返搵個掣
同埋佢行 command 會跳一個 notification 出黎 show 句 command
take screenshot 會 take 埋果個 notification
佢預設果個有冇得set做back??
頂原來bixby voice同bixby home係分開嘅
唔該晒絲打
係咪硬殼
三星長期獨占柔性屏OLED(S10e、S10、S10+)挖孔技術。
下半年三星將首發並繼續獨占硬屏OLED技術,給Galaxy A系列首發,孔會比現在的都小,從此中端機屏下指紋和挖孔不再衝突。
別小看中國區獨立設計的A系列,好多新玩意都會在這嘗鮮,A8s就是個開始,接下來A90更有意思
其實個 update 係
首先 open bixby 就一定要既
冇得 remove
同埋長按會出 bixby voice
呢點一樣冇得 remove

你可以改既係撳一下定兩下出 bixby
如果你揀左撳一下既
你可以 set 撳兩下做咩
同樣道理你揀左撳兩下出 bixby
就可以揀撳一下做咩

而可以做既
就係頭先講既
1. 開 app
2. 行 command
你可以 set "back" 做 command 再綁落 bixby button 到
但係你撳完
佢首先會彈個 pop-up 講你要 "back"
之後先行 back
咁我不如直接 gesture
間間見iphone x賣咁貴
又想學埋一份賣貴D,點知仆哂
睇完個整合, 好似冇間送果個無線耳機?
彈個pop up真係好智障
你整合左啲咩?
個promo有寫明豐澤唔計
嘩...都係用返bxaction算
Samsung 表示 Galaxy S10 都會預先貼上了由他們生產的屏幕保護貼,而這個安排全球通用,包括消費者在零售店購買或透過電訊商出機的所有 Galaxy S10 或 S10+。換句話說,無論你打算入手 S10 或 S10+,都毋須額外購買屏幕保護貼。值得留意的是,官方預先貼上的保護貼並不在保養範圍內,而且為了確保超聲波指紋辨識有效運作,這塊 S10 和 S10+ 的芒貼是有一個大窿的。

到時真係有個窿就大鑊
官方淨係得512gb以上先送
有部分台簽貴plan都有
唔一定512gb以上
最多只可用100 cash dollar?
睇完個整合, 好似冇間送果個無線耳機?
官方淨係得512gb以上先送
有部分台簽貴plan都有
唔一定512gb以上

漏咗個字
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞