[I/A] Clash Royale 部落衝突:皇室戰爭(4)尊重 包容 友善

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
人人都話電車廢,但我覺得好難守
點守後排火法加橋頭電車?

你有咩牌先
前面無坦既電車應該唔難解

巨人+電車+火法

巨人電車而家興落箭雨一野清晒你d骨
所以落蚊同兵仔唔好一次過落
好易比人預判一野清晒然後中炮

就算冇巨人 我落單怪就比電車一炮清 落細怪就比火法清
Tv好多火箭飛筒deck

仲要跟埋鏡
保證0:1完場
巨人女巫流成日比地獄塔剋
有咩對策?
利申 Arena 8
Clan Name: HK Tiger
Clan tag: #PG8GR

識打杯捐兵+識講廣東話就得
定期清人,現有5個位

師兄收留我得唔得

得,仲有2個位,寫:我是連登仔就得。

岩岩set返低個杯

申請ed

請已申
[img]https://na.cx/i/sEmdm8u.png[img]
好似好雞,有冇得汁汁佢?
仲有呢副
[img]https://na.cx/i/c9784pj.png[img]
求指點迷律

卡左係2100左右

仲有呢副

求指點迷律

卡左係2100左右

仲有呢副
求指點迷律

卡左係2100左右

First deck no spell
At least arrow/zap/log
巨人女巫流成日比地獄塔剋
有咩對策?
利申 Arena 8

Use hog bait inferno tower lor
500石 傳說箱抵唔抵買?
2700 8本 好難升 見親10本都輸硬
卡左係2600 有公主 閃電法師同地獄飛龍 各位巴打有冇辦法組到隊上到10階既牌
卡左係2600 有公主 閃電法師同地獄飛龍 各位巴打有冇辦法組到隊上到10階既牌

其實而家傳說唔係真係咁重要,
我而家係4000 玩兩副牌都冇落傳說,
最緊要睇多D人打,同升卡LV

好過用豬 皇巨依d公廁啦

依個陣 諗左好耐🙏🏼🙏🏼🙏🏼有無咩要執執 主要先守後攻 睇準對方無對空一次擊破 要升卡應該升邊張先
用開天狗+clone,自從出左飛斧之後未用過,被剋死
亦都好耐冇見過人用clone

一開始出係幾好玩,但到而家真係冇咩人用 除左天狗deck 外都冇咩卡夾到
唔知會唔會好似飛哥咁減一水,咁就 fat fat 啦
香港local top 200通常結算前要幾多分左右?
而家係140
希望可以有一次季尾可以上到榜

一開始出係幾好玩,但到而家真係冇咩人用 除左天狗deck 外都冇咩卡夾到
唔知會唔會好似飛哥咁減一水,咁就 fat fat 啦

CLONE夾巨骨其實都OK,但巨骨本身少人用
飛斧屠夫:傷害降低6%,射程從5降至4.5,斧頭的傷害範圍降低10%
- 飛斧屠夫作為一個十分全面的兵種,他的能力明顯太過於強大了。不過在一定程度上,也是因為飛斧屠夫目前存在一點小問題,我們將在下次更新中對其進行修復,所以我們在對他進行調整時也會考慮這一點。降低飛斧屠夫的傷害和射程,減少斧頭每次能攻擊到的目標數量,這些應該能滅滅他的威風。
毒藥法術:持續時間由10秒減少為8秒,每秒傷害增加24%
- 調整後,毒藥法術的傷害輸出將會更加穩定可靠,
它的每秒傷害將會增加,不過由於持續時間減少,所以總體傷害量幾乎沒變。調整後,毒藥法術只需一秒便可消滅相應等級的骷髏兵(調整前需要兩秒),這會使得毒藥法術在應對骷髏軍團和骷髏召喚時更加高效,並再次成為一個可以替代火球的選擇。
女巫:傷害提高6%
- 在較高階的競技場和挑戰活動中的高勝場對戰中,女巫的使用率相當低,不過在其他情況下,女巫的使用率還蠻高的。所以我們將略微增強女巫,同時讓她在遊戲前期不會變得過於強大。這一調整將會使她可以僅用一次攻擊就消滅掉同等級的骷髏兵。
皮卡超人:部署時間從3秒縮短為1秒
- 我們希望皮卡超人能更加靈活,更加實用,同時保持住她那高大魁梧的機器人形象。
黑暗王子:生命值提高5%
- 在一段時間內,很多玩家都認為黑暗王子是一張不太好用的卡牌,因為與其他4費卡牌相比,他的各項屬性並不突出。提高生命值後,黑暗王子在競技場上衝鋒陷陣時將能支撐更久!
飛龍寶寶:射程從3提升至3.5
- 飛龍寶寶是一張有趣且具有代表性的卡牌,不過使用牠的人並不多。提高射程應該能讓牠更有吸引力。
骷髏兵:骷髏數量由3個增加到4個
- 自從冰雪精靈加入了競技場後,兩張1費卡牌之間便充滿了競爭,所以我們決定讓第四個骷髏回歸!
這項調整(25%的鈣質補充)將使得骷髏兵在吸引敵軍注意力時能發揮更大的作用。
多莉又回來啦!
骷髏軍團:骷髏數量由16個減少到15個
- 這項“重大”調整主要是為了讓競技場上骷髏類卡牌產生的骷髏數量保持微妙平衡。
如果您有任何想法或者建議,請加入我們的官方FB粉絲頁-部落衝突:皇室戰爭 Clash Royale,並留言給我們吧!
讓我們競技場見!
NERF左飛斧了
除左NERF飛斧外.....其他野都好麻麻

大比DEPLOY TIME去到1秒...有用咩...
次次一出新卡果陣就點都SET屈機D,引你課完就改弱
已經睇穿了
女巫:傷害提高6%
- 在較高階的競技場和挑戰活動中的高勝場對戰中,女巫的使用率相當低,不過在其他情況下,女巫的使用率還蠻高的<<<<<<
佢意思係咪即係傻仔/新手/想輸既人之中,使用率蠻高
除左NERF飛斧外.....其他野都好麻麻

大比DEPLOY TIME去到1秒...有用咩...

飛斧之外最改得最好係大皮呢個
你一定未玩過大皮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞