[喪屍]香港。我要在這座喪屍城生存下去

1001 回覆
306 Like 18 Dislike
主角好撚型
種子種子

個種子有聲

食腦
主角好撚型
種子種子

奇異奇異
屌,最撚憎呢d睇劇位
可唔可以唔用呢d 懶有感情既野做內心描寫
其實人既本能係會為左求生,唔尻理係咩,一野收佢皮

想突顯下平時做旁觀者嘅膠味
但同樣事情發生係自己身上又會有好大分別

我唔鍾意walking dead d膠位
但有d位好正同真
冇記錯season 6 episode 9
男主比個啪啪啪完,打算keep fucking既女人拉住隻手,但因為個女人已經比屍咬緊,又唔放手,男主就生勾勾咁斬撚左佢隻手
我心入面收左聲好
呢d真實好多
屌,最撚憎呢d睇劇位

但有d位好正同真
男主比個啪啪啪完,打算keep fucking既女人拉住隻手,但因為個女人已經比屍咬緊,又唔放手,男主就生勾勾咁斬撚左佢隻手
我心入面收左聲好
呢d真實好多

點解我唔明你up乜
屌,最撚憎呢d睇劇位

但有d位好正同真
我心入面收左聲好
呢d真實好多

點解我唔明你up乜

Me too
屌,最撚憎呢d睇劇位

但有d位好正同真
我心入面收左聲好
呢d真實好多

點解我唔明你up乜

Me too

Me three
屌,最撚憎呢d睇劇位

但有d位好正同真
我心入面收左聲好
呢d真實好多

點解我唔明你up乜

Me too

Me three

真係好難明
屌,最撚憎呢d睇劇位

但有d位好正同真
我心入面收左聲好
呢d真實好多

點解我唔明你up乜

Me too

Me three

真係好難明

我一句講曬係難明d so sorry
想簡化曬

是咁的
男主角帶住成班人走難,其中一個係新女,前兩集啪啪啪完,想以後都一齊嫁喇

走難個時手拖手做人鏈咁走,唔想走散嘛
點知新女個仔(同前夫生既)尻下尻下,搞到比屍咬,新女又尻下尻下去陪個仔送死。

咁本身手拖手嫁嘛,呀新女就拖住男主
男主見條女死撚硬,但隻死人手又唔放,就拎起斧頭劈劈劈咁斬撚左新女隻手,自己走,個時條女未死得曬

咁有冇好d,清晰d
第五十五節 ー 新隊長

我將插着種子的小刀扔進旅遊車後,立刻便跑回妹妹所在的位置。途中亦有數隻喪屍迎面而來,但它們完全無視我的存在,究竟種子對喪屍有甚麼吸引力讓它們如此瘋狂?

跑回妹妹的身旁後,我們三人默默看着被一大班喪屍追捕着的旅遊巴。

「走啦,遲啲走唔切。」我說
只要他們發現不到種子的存在,到他們死前一刻也不會知道自己的死因。

坐在車內的人看來,扔進去的只是一把平平無奇小刀,根本不會理會。在發現一群喪屍發瘋的追着他們後,便更加不會再理會。

我們經過學校時再次回望後方,旅遊巴已經失控撞向路邊的欄杆,車內的人瘋狂走出車外逃生。

起初喪屍因還沒發現種子對他們都視而不見,但一會兒後,喪屍便開始攻擊周圍的人們…

「唉…早知今日,何必當初。」
宋慧珊突然感慨的說了一句。大家之前也是一班一起努力生存下去的夥伴,到最後卻是這個結局,也難免會有一些傷感。

「阿哥,你點引到成班喪屍追住架車加?」妹妹問道
「你記唔記得之前隻肥佬喪屍?」
「記得,你地仲要係佢條頸度挖咗粒野出黎。」
「唔通…」
妹妹好像已經發現了種子的特性。

「有咩返去再講啦。」
我們三人還站在街上,遠處的喪屍已經變回遊蕩狀態,看來那群人應該已經只餘下一副骸骨。

暫時看來,種子應該是喪屍的大腦,只要種子脫離喪屍,喪屍便會死亡。

我們回到圖書館,老徐大叔已經在門前等着我們,圖書館內只餘下四個地盤工人和三個脫隊的人,但剛剛負責帶路的員工都跟著旅遊巴離開。不幸的是他顯然靠上了一個壞碼頭。

「楊隊長佢地…」老徐大叔問
他也很想知道自己是否選擇了一條正確的道路。

「楊隊長佢執行委托果陣已經死咗。」在旁的妹妹答道

「死咗?」
眾人聽到他的死訊也比較震驚,可能楊隊長根本從來都不會上戰場,所以大家都覺得有些愕然。

「咁我地點算?」
一班地盤工人問道,這也是大家關心的問題。

「咪一齊返總部囉,仲要問。」妹妹說
楊隊長死後,她已經是這個團隊的新隊長了。宋慧珊本來就有做隊長的能力,加上有不錯的戰鬥力,這個隊長她也是實至名歸。

宋慧珊也沒有多說甚麼,直接把我和妹妹帶到楊隊長的房間。

「恭喜你喎,宋隊長。」我笑道
「攪到我依加差你一個人情添。」宋慧珊不好意思說
「小事啫。」

在面對喪屍時,她是唯一一個能與我互相配合的人,可能是這樣,大家之間也建立了一定程度的默契。

「廢話講完,我會去總部,你兩個呢?」宋慧珊對我們說
從她的樣子可以知道她是十分期待我們去總部的。

「阿哥…」
妹妹應該不想離開宋慧珊的,但她又不想強迫我到總部。

「我…」
一時之間我也給不出一個明確的答案。

「我明你諗咩,但你唔想知個真相咩?」宋慧珊問

「真相…」
現在喪屍被發現的特徵已經越來越多,包括最多疑問的種子。在資源有一定優勢的總部,很大機會會找到喪屍的起源,讓香港回復平靜。

但比起喪屍,現在有一件事我是必須要優先面對的…

55完

但有d位好正同真
我心入面收左聲好
呢d真實好多

點解我唔明你up乜

Me too

Me three

真係好難明

想簡化曬

是咁的
男主角帶住成班人走難,其中一個係新女,前兩集啪啪啪完,想以後都一齊嫁喇

點知新女個仔(同前夫生既)尻下尻下,搞到比屍咬,新女又尻下尻下去陪個仔送死。

男主見條女死撚硬,但隻死人手又唔放,就拎起斧頭劈劈劈咁斬撚左新女隻手,自己走,個時條女未死得曬

咁有冇好d,清晰d

巴打係咪撈亂咗隔離果篇

但有d位好正同真
我心入面收左聲好
呢d真實好多

點解我唔明你up乜

Me too

Me three

真係好難明

想簡化曬

是咁的

咁有冇好d,清晰d

巴打係咪撈亂咗隔離果篇

人地講緊walking dead啵

但有d位好正同真
我心入面收左聲好
呢d真實好多

點解我唔明你up乜

Me too

Me three

真係好難明

想簡化曬

是咁的

咁有冇好d,清晰d

巴打係咪撈亂咗隔離果篇

Walking dead 呀講緊

但有d位好正同真
我心入面收左聲好
呢d真實好多

點解我唔明你up乜

Me too

Me three

真係好難明

想簡化曬

是咁的

咁有冇好d,清晰d

巴打係咪撈亂咗隔離果篇

但有d位好正同真
我心入面收左聲好
呢d真實好多

點解我唔明你up乜

Me too

Me three

真係好難明

想簡化曬

是咁的

咁有冇好d,清晰d

巴打係咪撈亂咗隔離果篇

唔係淨係得楊隊長知總部向邊咩?

點解宋隊會知?
“種子”呢個新概念唔錯

點解宋隊會知?

同問

巴打你個名係咪睇隔離屍故改返黎
“種子”呢個新概念唔錯

佢種子個concept 我都未係好明

即係隻隻喪屍都有粒種子?

然後 向隻喪屍到就好地地
但係一離開隻喪屍身體
其他喪屍就會9追
係咪咁?

追係 追黎食 定點?
追完粒種子去左邊?
點解追完又會變返遊蕩mode?

點解宋隊會知?

同問

同埋 明明話 有貢獻的人 先可以去總部
唔係個個去得
所以先要被逼做任務

但結果又無啦啦全部人都可以去總部
唔計主角group人
只淨三個脫隊的人
點解?

點解宋隊會知?

同問

同埋 明明話 有貢獻的人 先可以去總部
唔係個個去得
所以先要被逼做任務

但結果又無啦啦全部人都可以去總部
唔計主角group人
只淨三個脫隊的人
點解?

上面好似講左啲委託係用嚟篩選啲冇用嘅人
嗰意思應該係係做委託個時死左個啲人就係冗員
留低個啲就係精英 所以全部人一齊去總部
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞