Anthem 冒險聖歌 中文討論區 4

1001 回覆
10 Like 6 Dislike
就係有人話彈GAME 卡LOADING係玩家問題阿
大家唔洗驚EA 會死,佢隻apex 應該幫ea賺唔少,唔知邊間工作室會係ea下個目標
垃圾GAME

LOAD場成分鐘, 入到場行2步話連線有問題, 又用成分鐘LOAD番出去
npc 講嘢長篇大論,悶到我狂飛,亂揀對話會唔會有咩特別影響?
兩款EA既game
唔明點解個連線表現咁大分別
仲要講緊apex玩既人數比起anthem 多好多
同埋啲loading time令人好討厭
我都係咁飛
講埋啲無關痛癢既事
呢啲npc對比rdr2既npc
上面個個可能係未來人玩緊anthem2
大世界要load唔係問題我都算
load完又彈
最慘果晚打兩個鐘冇一場完到(配對死埸/loading彈game)
想問下咩係怒火之心?
點解黎明團長會去過怒火之心?有黎明盾?
怒火之心唔係惡霸佢哋之後整出嚟咩?
ps4 pro+ssd玩左十幾個鐘
遇過一次斷線咁大把
冇見過其他bug
應該開多個 Anthem 玩家發洩區
琴晚做個古墓任 本身都做到on99咁
點撚知佢話維護 咁都算
由維護前2粒鍾開始每1分鍾中間彈一次提示
洗唔洗咁呀
咁其實係咪要為左玩呢隻game
換過部ps4
連線做唔好 永遠無得翻身
故事on99,server on99,飛兩野就跌低on99
結論成隻遊戲啲評分網比六分都比高左
而家 console game 越嚟越難做,畫面要靚,dlc 要免費,gameplay 要好,server 要快,價錢仲要唔可以加,但開發成本就係咁上升。

基本上要附合以上條件隻 game 無 $800 都唔駛諗,所以點解 mobile game 咁多人玩就係咁解
隻驚又好鐘意load
你死左隊友唔救既 你復活又load
復活完去撚左入口 太遠等20秒拉返入去又load
rdr2 啲npc 係一路行路/騎馬一路同你交待啲細節,但 anthem 係要你望住嚟傾計,好煩
其他唔講,我諗Gameplay要好,Server要快係基本要求來
最緊要係Gameplay要好, 優化要好

畫面要靚,
有冇玩過最近既DQB2, MINECRAFT都唔會比人屌佢畫面差啦
最緊要係順眼

DLC要免費
一隻好GAME, D人係會仆住去買付費DLC
好似MHW咁, 免費DLC意味住佢既份量係多少, 大型"魔物一隻"更新
果陣時不知幾多人要求佢地出付費DLC
呢個真係
地圖指示 因為高低差關係
好易迷路
就飛到見到隊友 又load
講開mhw
pc版都遲console半年先出
擺明用左唔少時間optimise pc版
再望番anthem
應該冇影響
有個整室内種植既npc我叫佢賣左個農場佢,唔好同另1個npc合作
我又叫另1個npc同佢合作整内種植
結果 整室内既npc成功賣左農場,另1個npc就話成功同佢合作
都仲未講Dark soul
有邊個會屌Dark soul出收費DLC
人地個DLC係值呢個價有突
所以其實大家都明
dlc同本身內容呢d野
你係值就有人會比錢買
冇話一定要免費
師兄好勁真係有留意對話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞