[月經] iOS集中討論區 (83) 3月發佈會?

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
不了 三星機用半年後就會framedrop/lag 咪搞我
你拎部咁大個mon黎比重量

btw XR近200安士
按照官方指 XR 同 S10 屏幕尺寸都係 6.1 吋
Apple真係要諗計點樣繼續sell XR
人地旗艦S10俾足料都係$5998
仲平過Apple部所謂平價機$6499
XR同S10都係6.1寸
XR 828p 64GB 192g LCD $6499
S10 1440p 128GB 157g OLED $5998

我知實有人話iOS值錢好多
同埋OLED會睇到人頭暈眼痛入醫院
但一般人行入鋪頭應該好難會覺得XR抵買
194g VS 157g

聽人9吹係話
oled可以造到又輕又薄

始終唔識科技工業 聽人吹完就算
真係希望apple今年生性少少
一係就俾足料
一係就賣平啲
以下為設計對白
「你要誠意?我就乘二
XS兩部合做一部,賣二萬」

成部3DS咁
見到an廠今年啲機既陣容
Apple銷量可以準備收皮到9月出新機為止
繼續出垃圾就繼續收皮
依家xr/xs睇怕要3月尾出新產品時順便減價先可以捱埋之後嗰半年
個個都吹棒Samsung
最Wow到我反而係Sony,4K OLED加21比9真係
唔去盲目跟風整全屏幕,反而真係喺日常應用,Multimedia應用方面去諗。本身電視同相機工業又咁出色。啲黑科技慢慢加返落去手機其實無得輸。
設計語言唔係最正,但係有返當年日本機四四正正嘅感覺。個人喜好Z5嗰代,淡月黃色玻璃機背
利申: 當年Z1 Compact、Z5 Compact 之後轉會SE、X,現時XR
不了
Btw 而家唔係大廠跟風整full screen 係市場seeking

唔再出Se2 出6.1吋 Xr 都係市場Seeking
Wfc🤷🏿‍♂️
市場鍾意720p
仲 “720p”
12.1.4大家有無乜意見?
用緊12.1.3 唔好升, lte 有時會死到要reboot 先上得返網
咁老實講有時價錢都唔係一切嘅
如果你本身真係用開成套蘋果
你平果少少去轉會 搞到自己用得唔舒服咪盞搞
本身雙修就另一個玩法啦

之前為咗更新>150mb嘅app改過時間去2020年,已經即時改返,但跟住隻錶workout就變咗咁,入返電話睇又正常
有無人知點fix呢個bug
但其實好多人都係得一部iPhone
所以轉會成本好低
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞