[月經] iOS集中討論區 (83) 3月發佈會?

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
你講cut嗰兩樣我都覺得真係會cut
LG

要好似當主Steve Jobs再度入主Apple個陣,Cut哂啲無哂嘅產品
依家就要cut哂為搶市場佔有率而生產嘅機,太多model啦
根本舊機就唔應該繼續賣
出年不如收哂所有7/8/XR/XS皮
淨係出一部平一部貴嘅機
各取所需
點解唔直接touch ,可能仲快
前排有朋友問我想入坑買iPhone應該買邊部好
我真係答唔出

心諗做乜鳩
如果我喺街見到有人咁做
我會當佢痴線佬
如果佢每款產品只係玩一年,變左第二年啲新機好大機會都要用翻上一年個模,咁樣個成本先唔會大增

其實以前出7, 7 Plus以後將6S, 6S Plus減價哩個做法都算唔錯
係今年出得太多機,而舊有機款多左勁多先搞到咁混亂
科技嘢不嬲有新一定買新,而家真係可以叫佢買差不多3年前嘅7
我又係喺FB見到有朋友想轉電話,諗緊用翻An機定轉iPhone好
我心諗有得揀,唔會依家轉走黎轉會,依家嘅iPhone部部都好雞肋

利申:用緊6S,今年啲新機又係機海的話,會繼續用6S
7太舊
8已經唔算平
XS太貴
得番XR.....但我又推唔落
7都唔抵了
仲賣緊舊機係因為對新機無信心
新機係吸引嘅,啲人邊洗買3年前嘅機?
賣上年嘅已經夠平啦

點解要停賣iPhone X?
啲人見到X同Xs
再望一望價錢,Xs銷量
xs xr衰在太貴同配件縮骨
但講講下變到狗也不屌咁
apple 唉,我好鐘意apple 個生態圈架
唔好收皮
由以前讀書無錢買好撚想要
到出黎做野買到走火入魔
因為Tim Cock面對XS/XR銷情一般啲世界級回應
3d touch真心好用,好方便,Cook個閪腦唔知諗乜
我個人prefer指紋多過face id,face id限制多d,唔係唔好用但有得揀我會揀指紋
利申 Xs用家,第一部iPhone,之前部LG有指紋好方便
...諗起Dr.Strange
1010先好笑
前排去買itunes卡排隊見到Xs同X一樣都係8588當人on9?

條loading bar柒到
我反而諗起Ironman可以左掃右撥 郁啲畫面

而家可能好笑,再發展落去,未必做唔到
我覺得7其實仲capable
起碼一再戰到幾年
如果唔係power user
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞