[月經] iOS集中討論區 (83) 3月發佈會?

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
假線?
覺得iOS12.2 beta2 發熱, 電力比較好 wifi正常
iOS12.2 beta3 唔郁佢都暖手 食電 wifi斷線
iOS12.1.4 玩某D game好熱 wifi斷線
以上iphone xs

iphone 6s 咩ios都咁正常
iPhone X 同 iPhone 6 一樣咁正常
原裝
有faceid 就唔需要有touchid, apple 講法係faceid 比touchid 更安全,而我覺得唔做係考慮多個touchid 係冇必要,只會再增加個cost同維修成本

Split iOS11 已經有, 唔出係iPhone我覺得係考慮到iPhone 個screen size

Darkmode 應該會之後加,macos已經出左,亦都有人開個os code 睇係有dark mode
其實s10 wow係邊, 你話spec 勁所以wow, 咁代代galaxy s 都會wow 啦
其實我覺得好多人都將fold嘅wow factor投射咗落s10
所以覺得s10好wow
當然s10本身都唔差
自己睇一次咪知囉
懶人包都唔睇
Wow完都要理性啲喺ios同android間做抉擇

另外Xs出果陣本身個個都話對apple失望
家下s10發佈出面啲post講到apple 會冧檔咁
其實s代iPhone 預左只係加spec, 係今次加左max 呢個, 大家就屌哂鬼,又話apple 已死又點
我諗最Wow都係超聲波指紋解鎖,我個人覺得個mon可以做到咁大又咁窄都好勁,雖然條曲邊真係好on9,但成個觀感真係睇落唔錯,其次又有3鏡,我自己成日用電話影相,講真呢2,3年iphone影相對比an機已經係冇咩特別,只可以話係正常水準

其實可能Spec黎講唔係話真係咁犀利,但當自己係用iphone既,見到an機既功能係真係有新野出,而唔係好似Iphone咁淨係更新硬件就出部新,仲要貴人咁多就會覺得有D驚艷咁

我以前都係用LG,最後一部係V10,之後就轉左6s>8+>X,一路睇d an機都冇咩興趣再用返an.因為成日用電話打機,都覺得係ios順D,但而家有ipad pro,令用iphone既理由少左,所以更加有興趣試下S10,睇下an機而家發展成咩地步

好似見S10+應該78xx,我部X係發佈左Xs果陣先買都要90xx
除咗部fold真係 wow (old news is so exciting)
我諗大家覺得s10咁wow多少都係因為xs/apple太悶
samsung只要做多少少嘢(無論好唔好)就已經夠贏輿論
不過三叔依家嘅對手根本唔係apple
而係大陸啲廠
其實大家對apple嘅投訴都唔係呢一部半部新機至有
只係一直都冇一個位俾大眾將呢啲投訴轉化成力量
6s, ios 12.1.3 淨差電唔用都暖手, 之前12.1.1唔會
上網會無啦啦停左load唔到 係咪bug仲未fix定係我電話有問題
係咪淨係 Wifi 先係咁 ? 我都係
Wifi 同 LTE都係
就算佢真係買連登ad 又有乜咁出奇
呢度唔係全部佢d 客咩?
所以咪話apple慢囉
Android wear個樣靚咁多,值得換
我得wifi係咁
split screen, 你放出黎,啲人覺得太細唔好用就會唔用架啦
除左係圓形之外我又覺得冇咩話特別靚但Apple系統既生態真係做得好既,有ipad同iphone airdrop好方便
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞