[月經] iOS集中討論區 (83) 3月發佈會?

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
覺得孤寒都唔淨止個3.5mm adapter啦
跟機牛又冇快叉
IPad/iPhone/Mac啲port位自相矛盾
搞到成個推進過程極度緩慢得嚟仲要哂好多錢買配件
啲舊產品明明效能過哂時又唔定時更新/狠心cut咗佢
搞到好似為賣而賣咁

SJ嗰套話cut就cut嘅方法其實仲work
但TC做得唔徹底
想做但又要驚人唔鍾意/影響另一件產品嘅銷情
太多妥協搞到俾個市場/對手帶番轉頭
屏下指紋 細d既m額或者叫pinhole camera
要講有排講啦 dark mode multitasking呢d 唔係話淨係s10先有 但係apple唔出就係慢
當年SJ cut cd rom 都比人屌cut cost, 環人比錢買external cd rom

Tim Cook 手下嘅apple問題係d 決定好舉旗不定,又要cut 3.5 但又會係兩代機送個adaptor 之後就唔送
MacBook iPad iPad mini iPad Pro Xs Xs max xr 定位又唔清晰,明明佢係熟marketing, 但佢可以搞到product d 定位好怪
我到宜家都中意apple野 但係冇新野又貴真係搞唔掂
iPhone X用4-5年
可以我仲係iphone 6s 等緊下代出新野
屏下指紋講左可以做到但決定唔做
細m額有話過九月果部會係
Pin hole 可利性頭先講左
Dark mode 同multitask 呢d 關軟件多過硬件,仲有multitask 唔用係iPhone 係因為冇應用上其實係iphone冇咩大需,而佢係iPad 果度係做到
我想apple upgrade 返個鏡頭少少
好似差人太遠
咁多年iphone 都未撚有過wide angle
夜攝又唔夠人黎
唯一係色水方面好些少
iphone 到目前為止都叫好用同夠用嘅
坦白講an機綽頭多過乜,係創新但未必實用
但samsung 每次都會挑戰極限拎最新嘅野出嚟
希望蘋果真係生性,最近呢兩年啲產品全部都令公司形象更差
人地平過你,又多新野過你,成部機得返ios係贏人地,夠用就一定夠用,不過會唔會用呢個價買就真係睇你信仰有幾高
我都中意用apple野,不過自從2016MacBook pro之後蘋果真係出親都冇咩好野
三叔出果d 有綽頭但到最後都係廢eg edge
反而我講好多次都係講要向google自家廠學習,google home pixel ai相機技術, 依d整出黎係真係贏到apple
又唔俾option揀 搞到人像mode XR勁過XS
想問如果想出新機,邊部比較實用
都係玩吓啲手機game咁 日系game咁
Moon 大優先

依家用緊6+
想就返個價錢用到就算 功能未必用得晒
依家仲會唔會考慮7plus ?
啱啱買左部XR 出廠既時候係12.0.1
但想有得用12.1.1既hehe touch 黎偷睇msg
但我見12.1.4好似有問題?
想問下有冇得就咁update去12.1.1
要7+不如要8+
之前聽人講7+ 性價比算好

咁如果拎埋xr 比呢?
見相差幾百蚊

都係逼不得已先要換
成日彈app 又過燒

另外想問係咪去開專門店買會穩陣?
之前幫屋企人買都係送上門
8+CPU 已經可以用耐d同快d
唔該晒巴打
得返12.1.3你up
hehe touch無得偷睇喎
一係8+一係XR
一係直接up beta
咁想問埋個apple care 係有冇需要加咁
自己用電話都算小心
唔會點整爛
都話係首歌囉
係電腦itunes搵返首歌,right click get info,unclick返個結束時間啦
老老實實iPhone出咁多年我都冇買過
反而Apple watch有買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞