[月經] iOS集中討論區 (83) 3月發佈會?

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
Pinhole camera其實好實用啦 我諗以apple宜家既技術係出唔到
我已冚家都係MacBook pro 2016啲電已經忍左好耐好想換,iPhone X都叫幾好用,不過宜家iPhone咁貴下次轉真係未必用返iPhone. 係得ipad真係叫滿意同真係冇代替品
我覺得Apple依家好多嘢都係唔做多過做唔到
諗住班果粉忠誠度夠高可以忍到佢地年年唧牙膏+瘋狂加價就算
結果今年終於爆煲
希望佢地之後生性啲啦
android 機就算出到幾好都無用,
啲副產品又麻麻地
個死因係個系統,如果唔係真係唔差
唔係做唔到係個m額係包埋聽筒,紅外線cam ,同前置鏡
過渡性都抄?
其實有咩唔做?首先唔好expect Apple 一定出到iphone 咁嘅革命性產品
出唔到/唔出革命性產品唔緊要
但有啲嘢apple仍然可以做
例如犧牲少少利潤俾番齊配件/索性減價
同埋啲二線產品例如iPad mini/iPod touch/部分Mac唔好一擺就4/5年都唔update,一係就cut咗佢
因為做唔到touch id先要有呢幾樣野呀
真 同apple完全相反
唔好呀 一係搞到完全冇嘢係個mon先好出
唔係我繼續用M字算
咁點解唔做 因為覺得m額靚? 呢樣咪就係apple唔夠創新既原因
其實m額又唔係特別差 但係比起以前真係冇左創新既感覺

用電腦播係冇事
一用返手機就繼續跳
Mac iPad Apple Watch 真係好難轉會
我係sync入去啊
我諗應該係一個唔知邊到黎既bug
check返就算手機/電腦既音檔都係冇呢個問題
但一入手機就出事

本身部舊se係咁
琴晚入埋啲歌入部新xr
一樣
其實apple d 野不嬲都係貴一格,eg imac MacBook 係貴一格

佢為咗推無線先cut 3.5, 就同當年Steve jobs cut MacBook cd drive一樣,其實Tim Cook 做多咗送3.5mm to lightning 呢一步,先會令到人覺得佢孤寒

大家成日話apple 已死,Steve Jobs 起身呢d 果陣應該諗係咪真係唔Steve jobs,當然你可以話本身SJ果套已經行唔通
其實apple 攞到專利,但佢公關講有faceid,touchid 根本就多餘
你想要幾創新?

點樣轉返做跳去下一首歌
其實唔駛 只係想要部可以同s10鬥既機
宜家除左ios 睇唔到任何好過s10既野
eg? 同埋s10 係鬥都鬥九月果部
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞