[屈錢]買車個半月後前車主寄張收據要我找數

535 回覆
39 Like 608 Dislike
樓主
建議你搵事務律師告佢欺詐。
樓主不如叫L先生上黎開估啦
到底邊個岩
放心啦L先生呢度冇人會怪你呃9樓主
我淨係最想知你幾時發現樓主係咁ON9既者
海關睇到嘅係一件貨
海關要做嘅就係檢查件貨係咩嚟同佢嘅價值
之後再抽稅定點就睇法例

至於佢係香港行唔行係睇貨主進口之後點做
海關仲要做埋運輸署嘅嘢咁就閪啦
樓主要繼續死撐呀
做人咁輕易放棄點得架
撐到冇人理你
你就贏左架啦
最多你贏左我地頒個獎俾你
3000蚊 整左乜? 可能都值一千幾百......
L 先生上係頭兩版已經左黎報夢啦
仲要死頂個下真係柒到
認死狗當跌錢啦
樓主應該係典型扮晒識好多野嘅柒頭市民
我諗樓主依加紅都面曬咁拍枱屌緊自己做咩咁on9
依家仲上埋熱門俾更多人恥笑
巴打啲skill 好好,俾晒位樓主落台
咁佢判左乜?橫掂七左,不如講埋俾大家聽,個官點解判你輸
樓豬好撚柒 點極都唔撚醒
我估樓主試車時撞左,之後樓主諗住成部買唔整.但人地整完樓主先話成部要
我真心好奇 海關開乜file? 懷疑被騙 應該去警署
關海關能事 海關只會理,你入口貨物有沒有違禁品同有無虛報資料 利申 朋友海關officer級沒連登ac叫我上黎撚樓主
撞左你覺得車行佬會就咁比你走咩
其實話曬買車嚟講一生人都唔會有幾多次
係香港無啦啦拎成幾廿萬甚至幾百萬都係會緊張嘅
錯就錯在車行閪
1823又點錯樓主
連一位海關督察又加多把閪口
搞到成件事錯曬
就當俾大家知道買車唔洗俾幾千人做呢啲文件費囉
樓主忙緊被朋友問呢個post 係咪佢出
樓主係有咨詢過“專業”意見 包括海關
話要拎簽名 所以俾咗錢
不過運輸署巴打糾正唔需要簽名
係幾慘

但另一重點係L先生同車行係咪屬於呃撚咗樓主錢呢?
有冇法律巴打知道
留名學嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞