[屈錢]買車個半月後前車主寄張收據要我找數

535 回覆
39 Like 608 Dislike
見到條大水魚唔呃你呃邊個
比政府d人老點 又真係幾慘既
如果樓豬係講真話既話
無讀書唔好渣車
運輸署巴打咁講:

運輸署唔會理你部車經邊到買返黎 你bid又好 買又好 人地送比你都好 總之你運到部車黎香港 你拎住所需文件行去運輸署就可以出牌 因為運輸署唔會分你個人入口定入口商代入
反正對於香港政府立場黎講跟本無分別
間車房有份啦我估
我真係唔撚信會有公務員咁on9答埋其他部門啲野
關自己部門事既都已經唔係好想答,人地部門既一定叫你問返佢
樓豬有前設底下咁問3個唔同部門
佢地都係跟住個keyword 去比最相關既答案你

另外, 一個部門點會教埋第二個部門d 野
一定係會射走佢
就算代答都會有果面reference 先肯答
點會答多樣野要孭飛

樓豬除左沙冧咁多個reply都淨係屌人利己
好難唔懷疑有幾多野冇講到
政府部門最撚鐘意將個波扔黎扔去
我唔信有人咁好心拎埋其他部門既野黎做

不過岩岩追哂19頁 雖然樓主一開頭串過馬撚 但都唔怪得佢
比班職員撚黎撚去都未搞掂 仲要原來問咁多次個答案都係錯
你真係好
比著我一定由鳩佢冇咗3000蚊

問心個句 關我撚事咩
比料你仲要比你屌
唔撚係呀?
睇樓豬初頭D口氣大枝野到
野野都串撚柒柒 現實都肯定係堆無乜教養既人黎
教佢把撚咩 呢d人等佢跌多幾千就差唔多
樓主你用7萬買格AE86 $3千幾銀幫你汁一汁格車都仲咁多野講 抵你比人串到落谷底架!正cheap精
好奇一問 點解小額錢債、海關、運輸署都幫你不到是否因為道理不在你果邊?鄧x聰 x梓x
直接開啦

又要威又要戴頭盔

一打免找
樓主柒到輸左九條街
正常喎,我之前買賣車輛時都出現不快事件,輸幾k當交學費。個陣都谷氣想追番條數,幾個部門都問過下。

就算人地明昆鳩樓主,又關customs, td 咩事先?小額錢債就要知道對方地址電話id,總之要先知好多資料先可以追擊對方。

佢無履行合約,係民事,唔該自己搵律師。
詐騙就刑事,但你起碼要證明到佢有詐騙意圖,差佬先受理。佢地一定係想多一事不如小一事,水你走就算,如果有心搞大都只能自己搵律師。

銀碼細唔係咁易追的
問題應該係樓主對車行做咗啲嘢
所以車行玩嘢唔俾買賣資料佢去運輸署交表
而樓主問海關可能係想問買賣資料
但就俾海關以為樓主係車行人
就叫佢拎返當時啲資料去運輸署就得

可唔可以咁理解?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞