[屈錢]買車個半月後前車主寄張收據要我找數

535 回覆
39 Like 608 Dislike
運輸巴最令人配服係無諗住玩鳩/串柒樓主 只係一心想教人 比埋例子你思考 比埋落台階你 返工應該係好大佬

利申:政府officer 做左幾年都仲係要擦老屎忽鞋 一d格都無
喂柒頭樓主上得水就同人say個sorry啦 乜柒都唔識又要學人串柒柒咁
最撚憎就係你呢啲人 基本尊重都未識 你老母陀你嗰時食咗啲咩生得你成碌柒咁?
唔係喎 個樓主係啱 佢的確唔係個人名義 運豬處巴打要潛了
爸打
都無錯所以你唔可以自己出 正因為咁你先唔會轉售高過牌簿價比其他人
呢一part聲明要分銷商chop,唔係因為上面填咗由分銷商喺首次登記時加裝咗option所以要打埋稅咩?
如果無加裝過嘢要另外打稅,咁嘅情況應該唔洗分銷商印㗎喎
你想部車出牌揸得出街去運輸處咪得,關海關咩事?
你問埋啲唔關事既部門做乜9?
唔通佢叫你搵司徒法正開過光先你又去開?
樓主識周圍問人,都睇得出蠢唔晒。未致於會蠢到十幾萬買架車

試!都!無!試!過!掛?

呢點已經超可疑

其實學之前有位巴打話齋,要呃你都唔係呢三千銀啦,一心屈你錢,你尾數又過左,牌保又未出,屈你幾多都得啦,屈三千?

咩叫唔需要既修理先?你撞爛左人尾燈,你覺得唔需要整,但你撞個時未決定買,L先生梗係整返好佢啦,唔係點繼續賣?後來你決定買,咪你比返整左既錢囉!

當然以上純綷尻估,但照事情發展黎睇,你話無試過車我真係覺得99.999%係流
屌你樓豬真係要請運輸署巴打食飯 人人都笑9佢,佢又串過馬撚咁對住運輸署巴打,但得運輸署巴打無笑9佢仲要詳細解答
見到運輸署巴打就知連登有愛
抵你條柒頭比人屈錢
追曬十八頁都仲係好驚炒車
應該整返個 樓主 vs 前運輸處officer +/- 車行巴打意見整合
依單野, 最簡單方法就係
樓主照捕快巴打嘅建議試一次
如果真係得就緊係平安大吉
到時樓主唔該真係請補快巴打食餐飯
如果真係唔得
就請補快巴打出面幫手搞搞佢or補快巴打say sorry囉(唔洗捕快巴打請返樓主食飯, 因為佢無責任)
成件事上面個重點擺錯晒,變左樓主同運輸巴爭辯緊邊個啱

呢單野係爭論點應該放返樓主on9,未收牌簿仲俾晒全數,車行又幫你fight唔俾三千銀,話唔埋係上手車主同車行夾埋屈多你幾千,有張單唔代表真係整過架喎,何況你都冇要求過

如果我係上一手,應該後悔緊做埋屈得你三千銀咁少,最少屈夠你一萬先落樓

樓主我係你就睇清楚張合約,搵埋車行俾你d文件,聽日去報海關,唔係睇車輛入口,係去商品說明條件嗰埋,順手報埋消委會、蘋果玩大佢

利申:剝緊花生,好想睇戲
睇到樓主咁嘅態度, 覺得佢真係抵撚死
根本成份TD22得一個位要有分銷商chop印,就係如果架車經分銷商加裝咗option零件要課稅

否則運輸署理撚得架車係一手一腳車主私人搞返嚟定經車行bid返嚟咩
巴打係搵到d漏洞 不過遲左入黎個個happy完走哂
樓主架車照咁睇應該要分銷商蓋印簽名,
報關係個分銷商報架車嘅評稅價值,
並且申報作商業用途。
除非佢由bid車同入口報關都自己做,
先唔使分銷商蓋印簽名,
就係運輸署巴打講嗰樣。
大把人搵車行bid完車返嚟
擺夠時間滿20年先自己去打稅驗車出牌
所以唔關分銷商事
開頭都算喇,話你寸又好,俾人玩又好,睇到呢到發現你真係豬兜。

阿哥,你做登記車主呀,關上手咩事呀
Lm
hachiroku?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞