[屈錢]買車個半月後前車主寄張收據要我找數

535 回覆
39 Like 608 Dislike
我就係officer 你唔識就睇清楚份表格先
唔識唔係問題 不過唔識就唔好係我面前質疑我

想含巴打
我上次去金鐘運輸署問佢都係要我搵番間公司chop印
而家知咩係死雞撐飯蓋 樓豬
我係樓主我一定搵翻嗰個運輸處職員問清楚

樓主下次開Post問野可以客氣啲,免得又柒一次
不是我,冇試過車
呢個POST 高質!

一路追到樓主話問「海關高級督察」, 真心笑到仆係度
點解唔問埋入境處

其實樓主呢個個案屬於高度弱智
應該轉介社會福利署跟進

3千蚊姐, 樓主扮大陸乞衣係地下訓低
林鄭路過會比番500蚊你當津貼下

其實運輸署都係見你智商低
力阻你出牌害人姐
我係樓主就以後唔揸車喇 柒撚到
揾人同我拖走左

要維修,仲要排期驗車
海關教人填運輸署表格,究竟樓主當時有無覺得有問題

海關最多都係要你比出入口證,隨貨文件果d
初十五都未過,樓豬就比人笑到一面屁
呢年佢點過
應該見慣晒呢啲濕鳩問題
窮人又要窮又要柒柒左又要撐

真係抵你折墮
淨係睇文字都理解到哩段係講緊如果你牌薄唔係經你名而係掛a公司名 要a公司印章
做人柒到你咁真係好想睇下你條廢人會選擇一架咩垃圾車
感謝巴打留言,新年睇得開心都好。
唔該運輸處巴打,唔好意思燥左無禮貌。

至於邊個岩我而家不知道了。總之當時我問過三次運輸處,三次不同職員都話唔得。有次仲叫我scan 哂我手頭上文件比運輸處,最後回覆係唔得。 海關高級督察傾過查過都話唔得。所以我信左。

新年快樂
樓主錢又蝕左,又俾唔同部門撚左咁耐 (雖然係衰自己on9),就咁聽真係好慘

可惜人地好心教樓主野,樓主都仲要串柒柒咁,真係唔抵可憐

知錯能改

新年快樂
運輸署巴打嗰個回覆都有一個負評
最衰係佢串柒柒呢
好心答佢都要俾佢鬧
巴打可唔可以留tg問你出牌啲嘢 我係自用出牌 而家比運輸署話我文件有問題 搞咗勁耐 又話等上司放完新年再覆我 搞到我驗車都過埋期要再驗過
另外點解海關關事。係咁既。因為登記時仲要有公司同日本公司既買賣單據。所以運輸職員叫我打去海關試下拎翻啲文件岀來。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞